För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna-Karin Andersson måste du vara inloggad.

Anna-Karin Andersson

Dela och skriv ut
Anna_karin_andersson

Anna-Karin Andersson

Fotograf: Martin Andersson

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://annakarinandersson.se

Anna-Karin Andersson

Kort om mig

Jag är utbildad skrivpedagog, författare och fil. dr. i arkeologi. Under de senaste åren utvecklat olika skrivkurser och skrivarverkstäder anpassade för barn, unga och vuxna.

Jag brinner för att skriva, berätta, få andra att upptäcka det kreativa skrivandet och att väcka intresset för arkeologi till barn och ungdomar!

Jag har alltid skrivit och byrålådorna har alltid varit fulla av nedtecknade tankar, poesi, filmmanus, artiklar och noveller. Efter mina universitetsstudier slog jag in på den vetenskapliga banan där intresset för historia och arkeologi ledde till flera års forskning om den yngre stenåldern i Skandinavien.

Men, längtan efter att skriva skönlitterärt fortsatte och sedan 2015 har jag tio böcker utgivna, där fler... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har utvecklat skrivarverkstäder och skrivcirklar anpassade för låg-, mellan- och högstadiet. Fokus ligger alltid på att alla kan skriva och berätta. Tillsammans i gruppen tar vi fram kreativiteten och berättarglädjen.

Jag har tre olika skrivpaket för skolor och bibliotek, där man kan välja på en lektion, tre lektioner eller en heldagskurs. Om så önskas, anpassas skrivarverkstäderna efter läroplanen.

Självklart finns det möjlighet att boka in mig för längre kurser med!

I flera kommuner har skrivarverkstäder använts inför lansering av skrivtävlingar och i vissa kommuner har över 130 bidrag lämnats in!

Det går även utmärkt att boka mig för ett mer traditionellt författarbesök. Jag älskar att förmedla hur man kan föra sam... ...visa mer

Verkförteckning

Forntidsglimtar - Bondestenåldern. 2019. BETA-pedagog

Forntidsglimtar - Jägarstenåldern. 2018. BETA-pedagog

Skuggsyster. 2017. Idus förlag.

Piratens hemlighet. 2017. Idus förlag.

Flyga hem. 2016. Idus förlag.

Stjärnlastbilen. 2016. Kikkuli förlag.

I Skuggan av Blå Jungfrun. 2... ...visa mer