För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna-Karin Andersson måste du vara inloggad.

Anna-Karin Andersson

Dela och skriv ut
Anna_karin_andersson

Anna-Karin Andersson

Fotograf: Martin Andersson

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://annakarinandersson.se

Anna-Karin Andersson

Kort om mig

Jag är i grunden arkeolog och brinner för att väcka intresset för arkeologi och historia till barn och ungdomar! Jag har även en fascination för händelser som inte alltid kan förklaras.

Jag har alltid skrivit och byrålådorna har alltid varit fulla av nedtecknade tankar, poesi, filmmanus, artiklar och noveller. Efter mina universitetsstudier slog jag in på den vetenskapliga banan där intresset för historia och arkeologi ledde till flera års forskning om den yngre stenåldern i Skandinavien.

Men, längtan efter att skriva skönlitterärt fortsatte och sedan 2015 har jag åtta böcker utgivna, där flera av böckerna handlar just om arkeologi, historia och händelser av mer mystisk karaktär. I skuggan av Blå Jungfrun, skrevs t.ex. som en f... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag älskar att förmedla hur man kan föra samman arkeologi, historia och skrivande. Vid författarbesök pratar jag även om hur man kan väva samman sin egen kunskap och sina intressen i en egen, unik berättelse. Om skolan önskar tar jag också upp hur man kan leta och hitta källor till faktatexter och vad man ska tänka på i urvalet av källor.

Jag gör gärna skolbesök som är förlagda ute i kulturlandskapet. Då letar vi upp olika kulturhistoriska lämningar i området och skapar berättelser utifrån dessa. Detta blir som en praktisk historie- och arkeologiupplevelse där deltagarna aktivt deltar.

Jag talar också en del om hur man kan kombinera olika saker till en intressant berättelse; t.ex. vetenskap och övernaturligt, samt att man visst k... ...visa mer

Verkförteckning

Forntidsglimtar - Jägarstenåldern. 2018. BETA-pedagog

Skuggsyster. 2017. Idus förlag.

Piratens hemlighet. 2017. Idus förlag.

Flyga hem. 2016. Idus förlag.

Stjärnlastbilen. 2016. Kikkuli förlag.

I Skuggan av Blå Jungfrun. 2015. Idus förlag.

Klaras och Simons handbok i hur du b... ...visa mer