För att kunna göra en bokningsförfrågan om Agneta Arnesson Westerdahl måste du vara inloggad.

Agneta Arnesson Westerdahl

Dela och skriv ut
Agneta_i_vikingadr%c3%a4kt_p%c3%a5_f%c3%a5r%c3%b6_1

Agneta Arnesson Westerdahl

Fotograf: Kjell Westerdahl

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.arnessonwesterdahl.com
http://sagatheviking.com
http://www.historiskamedia.se/bok/skuggornas-tid/

Agneta Arnesson Westerdahl

Kort om mig

Jag är utbildad arkeo-osteolog med mitt historiska intresse förankrat i vikingatida människohandel. En handel som visar tydliga paralleller med nutida "trafficking". Min debutroman "Sagas krönika" (2012) är en mäktig berättelse om människorna i en tid då kvinnorna, precis som nu, kunde vara både svårt utsatta och högt uppsatta, men framför allt handelsvaror eftersom vi då levde i en sträng hederskultur.
Del 2 och 3 - uppföljare till "Sagas krönika" - är nästan färdiga i manusform.
Den 23 september 2017 släpps min roman "Skuggornas tid" på bokhandeln Wessman & Pettersson i Visby. "Skuggornas tid" utspelas under tiden 1350 - 1361 och är del 9 i förlaget Historiska Medias serie "Släkten". Det är en vådlig berättelse där vi får följa en un... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om "Sagas krönika", om så önskas iklädd vikingatida kvinnodräkt. Jag redogör också för vad som legat till grund för bokens berättelse; Gravläggningen av kvinnorna i Osebergsskeppet, hur otroligt organiserat ett samhälle måste vara för att kunna genomföra vikingafärder, mängden segel som måste ha vävts av kvinnor, vilka handelsvaror man hade och framför allt varifrån och varför man handlade med slavar.
När det gäller "Skuggornas tid" berättar jag om boken som utspelar sig från slutet av Digerdöden och till och med slaget utanför Visby ringmur 1361.

Verkförteckning

Se www.arnessonwesterdahl.com