För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ebba Berg måste du vara inloggad.

Ebba Berg

Dela och skriv ut
Ebba-100

Ebba Berg

Fotograf: Lotta Wenglén

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.ebbaberg.se
https://www.youtube.com/playlist?list=PLDmT0NmoaLuaMhaaAMspUiTu20GhfZt_e

Ebba Berg

Kort om mig

Jag är utbildad journalist och manusförfattare och har arbetat med böcker en stor del av mitt vuxna liv. Först som bokhandelsmedhjälpare, sedan som översättare och förlagsredaktör och nu även som barnboksförfattare. Hittills har åtta titlar i läsalättserien "Barnen i Lyckeskolan" kommit, ytterligare titlar i serien är planerade under 2019–2020. Alla barnen i klassen har sin egen kluriga och sorglustiga historia och för varje bok får läsaren lära känna en ny klasskompis.
Olika Förlag ger ut barnböcker som utmanar stereotyper och skapar möjligheter. Så ser jag också på mina böcker, mina författarbesök och workshops. Normkritiken och mångfalden är oftast varken uttalad eller utskriven men grundläggande i mitt författarskap.

Vad jag gör under författarbesöken

Min bokserie om Abel, Klara och de andra i Lyckeskolan vänder sig till barn som håller på att lära sig läsa. Under mina författarbesök läser jag ur böckerna och de samtal som följer handlar om kärlek och andra livsviktiga känslor, om familjer, problemlösning och kommunikation.
Då jag arbetat med böcker på många olika sätt vill och kan jag också svara på alla möjliga frågor om hur man gör en bok. Och prata om hur en fladdrande idé i huvudet blir till en färgglad bok med hårda pärmar som man kan hålla i handen.
I linje med att barnen i Lyckeskolan har varsin bok vill jag också erbjuda eleverna jag besöker att bli huvudperson i en egen bok. De får då rita och/eller skriva en kort egen historia och bli ett barn i Lyckeskolan. Jag tillhan... ...visa mer

Verkförteckning

"Vem är kär i Abel Svensson?", Olika förlag 2014
"Klara Ek och hunden som inte var en hamster", Olika förlag 2015
"Pardis Moradi är här!", Olika förlag 2015
"Ett jobb för Nora Henriksson", Olika förlag, 2016
"Trolleri med Karam Nadjar!", Olika förlag, 2016
"Timmy Kent och de mystiska morötte... ...visa mer