För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ann-Charlotte Ekensten måste du vara inloggad.

Ann-Charlotte Ekensten

Dela och skriv ut
Bloggprofil

Ann-Charlotte Ekensten

Fotograf: Sandra Josefsson

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Ann-Charlotte Ekensten

Kort om mig

Jag vill förmedla läsglädje vid mina författarbesök!

Det är med ledstjärnan "läsglädje för alla, oavsett förutsättningar" som jag skriver böcker på lättläst svenska för barn, unga och vuxna. Jag har skrivit en rad böcker, både skönlitteratur och fakta, som vänder sig till elever i årskurs f-9, grundsärskolan och särgymnasiet. Till många av mina böcker finns färdigt arbetsmaterial för pedagoger och elever. Materialet är gratis och kan skrivas ut från Nypon förlags webbsida: https://www.nyponforlag.se

Jag är utbildad skrivpedagog, har erfarenhet av språkträning för elever med språkutmaningar och kan använda tecken som stöd till talet vid mina författarbesök.

Främst gör jag författarbesök i förskolan, i grundskolans årskurs f-5 oc... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok är en spännande upplevelse och många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter ett författarbesök. Jag tar alltid hänsyn till beställarens önskemål och anpassar mig efter den grupp jag ska möta. Men som exempel kan ett besök eller en föreläsning innehålla något av följande:

* Jag presenterar mig själv och mina böcker, avslöjar hur jag får inspiration och idéer, visar skisser och förklarar hur jag arbetar tillsammans med olika illustratörer och berättar om hur en bok blir till på tryckeriet. Kanske avslutar jag med att läsa högt ur en kommande bok.

* Jag arrangerar skrivlektioner där jag inspirerar deltagarna till eget skapande med hjälp av olika skrivövningar. ... ...visa mer

Verkförteckning

Snusk på Snapchat (2021)
Fakta om käpphästar (2021)
Ivan är vårdbiträde (2021)
Minifakta om djurungar i regnskogen (2021)
Marie Curie - ett liv (2020)
Fakta om barnkonventionen (2020)
Fakta om parasport (2020)
Djurdoktorn: Linus och Rosa (2020)
Minifakta om djurens bajs (2020)
Minifakta ... ...visa mer