För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jorge Contreras måste du vara inloggad.

Jorge Contreras

Dela och skriv ut
Jorge_i_ume%c3%a5_081030_-_pa300005

Jorge Contreras

Fotograf: UF vid Umeå Universitet

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.chile110973.se

Jorge Contreras

Kort om mig

Jag är en svensk-chilensk författare bosatt i Stockholm. Mina böcker ”Chile 11 september 1973. Kuppen, terrorn och tragedin” och "Ni olvido, ni perdón. Una víctima de la dictadura chilena acusa" (spanska) är en personlig och politisk skildring av ett av de mest brutala övergreppen på demokratin i Latinamerika i modern tid. Boken på svenska utgör det enda vittnesmålet av en chilensk politisk fånge i bokform och därför har den blivit ett slags modern klassiker. Den finns idag på ett flertal bibliotek i Sverige och är enligt Bibliotekstjänst ständigt utlånad. Boken används flitigt som källmaterial i utbildning och forskning. Den utgavs för första gången den 11 september 2003, med anledning av 30 årsdagen av statskuppen i Chile, den 11 septe... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

I mina föreläsningar utgår jag alltid ifrån den civila och militära kuppen i Chile, 11 september 1973, den största tragedi som någonsin drabbat Chile.
Det är en historisk händelse som skakade en hel värld, också Sverige och det svenska folket. Jag ger en historisk bakgrund till kuppen och berättar sedan vad som hände efteråt med Chile, med mig och de tiotusentals politiska fångar som greps av polis, militär och säkerhetstjänst. Inte minst talar jag om konsekvenserna av tortyren, fångenskapen och exilen.
Jag beskriver också hur det jag varit med om ledde till att jag skrev den boken på svenska vid just den här tidpunkten, 30-årsminnet 2003 av kuppen och berättar om hur boken tagits emot av en bred läsekrets.
Genomgående teman i boken... ...visa mer

Verkförteckning

"Chile 11 september 1973. Kuppen, terrorn och tragedin"
Första upplagan 2003
Andra upplagan 2008
"Ni olvido, ni perdón. Una víctima de la dictadura chilena acusa"
Första upplagan 2017