För att kunna göra en bokningsförfrågan om Pär Sahlin måste du vara inloggad.

Pär Sahlin

Dela och skriv ut
Na%cc%88rbild_fa%cc%88rg_kopia

Pär Sahlin

Fotograf: Henrik Kindgren

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.parsahlin.se
https://www.facebook.com/parsahlinforfattare/
http://parsahlin.se/forfattarbesok/

Pär Sahlin

Kort om mig

Hösten 2014 debuterade jag med fantasyboken "Solhjärtats hemlighet". Den vänder sig i första hand till barn i åldern 9-12 år, men fungerar både på yngre och äldre läsare. Det är den första delen av fyra delar. De övriga delarna är Saltregnen (2), Silverdrottningen (3) och Skuggljusen (4). Den första delen har också kommit ut som pocket och i en lättläst pocketversion. Till första delen finns också en lärarhandledning via läromedlet Klara svenskan. Lärare når handledningen gratis via https://portal.nok.se/extramaterial?search=klara%20svenskan%204 Böckerna finns också som e-böcker och ljudböcker.

Våren 2020 kom "I väntan på mitt ovanliga liv", en varm och humoristisk feelgood som passar för elever i årskurs 4-7. Boken finns också som e... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag är flexibel kring författarbesökets upplägg. Under mina författarbesök brukar jag svara på elevernas frågor. Jag brukar också tala om min skrivprocess och koppla den till elevernas egna skrivande. Jag har gärna skrivarverkstad eller workshops med eleverna.
Utifrån böckerna om "Solhjärtats hemlighet"/ Agatonböckerna kan jag också tala om fantasy, andra världar och om hur man skapar spänning i en berättelse.
Med "I väntan på mitt ovanliga liv" pratar jag om hur jag använder mig av egna minnen och upplevelser för att skriva humoristiskt och allvarligt på en och samma gång. Utifrån ungdomsböckerna om Sävaträsk och Nadir talar jag om vänskap, kärlek, idrott och epatraktorer.

Jag arbetar gärna med kreativa skrivövningar i workshops... ...visa mer

Verkförteckning

Solhjärtats hemlighet 1, 2014, Idus förlag, Pocket, 2019, Natur & Kultur, Bearbetad lättläst pocketversion, 2020, Natur & Kultur.
Solhjärtats hemlighet 2, Saltregnen, 2015, Idus förlag
Solhjärtats hemlighet 3, Silverdrottningen, 2015, Idus förlag
Solhjärtats hemlighet 4, Skuggljusen, 2017, Id... ...visa mer