För att kunna göra en bokningsförfrågan om Åsa Rosén måste du vara inloggad.

Åsa Rosén

Dela och skriv ut
%c3%85sa_rosen_411

Åsa Rosén

Fotograf: Sören Vilks

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Illustratör


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.asarosen.se/
http://www.rabensjogren.se/Alfabetiskt/R/Asa-Rosen/

Åsa Rosén

Kort om mig

Jag är författare och illustratör, född och uppvuxen i Tornedalen. Jag kan ha författarbesök digitalt om det är att föredra i dessa virus-tider.

I vårt kök hemma i Tornedalen stod kaffebryggaren alltid på. Där samlades renskötare, jägare, dragspelare, tullare, smugglare och nasare. Jag hängde vid köksbordet och lyssnade till deras berättelser. Byn hade också ett bra bibliotek, det och att vara omgiven av starka karaktärer väckte lusten och intresset att skriva.
När jag var 20 flyttade jag till Stockholm för att börja på en konstskola. När skoltiden var slut arbetade jag inom den då nystartade webbranschen. Jag illustrerade och skrev manus till webbspel och läromedelsproduktioner.
Efter några år tröttnade jag på hela den digitala vä... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag brukar berätta om mina egna böcker, om hur jag fångar ideer som jag sedan bygger upp till en berättelse i bild och text. Ibland har jag föreläsningar och ibland blir det kreativa verkstäder beroende på hur biblioteken och skolorna vill ha det. Det brukar bli bäst när klassen har läst någon av mina böcker innan jag kommer.

Förskolan:
Jag har arbetat mycket på förskolor med kreativa verkstäder. Jag brukar arbeta efter ett tema om känslor. Tillsammans bygger vi spännande, galna och roliga karaktärer som vi sedan tar med på ett äventyr i ord och bild.

Årskurs 1-9
Skapande verkstad:
Under mina författarbesök brukar jag prata om både bild och text. Jag berättar om mina cirkusmysterier och om min tid på nycirkus, som en inte spec... ...visa mer

Verkförteckning

Cirkus Caramba och eldslukarmysteriet, 2013, Rabén & Sjögren
Cirkus Caramba och vampyrmysteriet, 2014, Rabén & Sjögren
Cirkus Caramba och drottningmysteriet, 2015, Rabén & Sjögren
Viskornas dal, Väktarinnan, 2020, Rabén & Sjögren
Viskornas dal, Kristallgrottan, 2021, Rabén & Sjögren