För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Larsdotter måste du vara inloggad.

Anna Larsdotter

Dela och skriv ut
Annalarsdotter

Anna Larsdotter

Fotograf: Ebba Ritzén

Book_coverage_1
Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.annalarsdotter.se
https://www.instagram.com/warladies/

Anna Larsdotter

Kort om mig

Jag är författare och journalist med historia som nisch. Min senaste bok heter Kvinnor i strid och utkom i september 2016. Den handlar om kvinnor som deltagit i krig från 1600-tal till 1900-tal – både som regelrätta soldater och som till exempel sjukvårdare. Jag gör nedslag i de stora väpnade konflikter som format vår värld, från trettioåriga kriget till Vietnam och berättar både om enskilda öden och om vad kvinnor mer generellt haft för uppgifter i krig. I boken kopplar jag samman militär historia med kvinno- och genushistoria – ämnen som inte så ofta möts.

Min förra bok (2014) handlade om formgivaren Stig Lindberg, som är en av det svenska 1900-talets stora designikoner. I boken berättar jag om hans liv och personlighet på ett mer ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar gärna om olika historiska epoker, och alltid ur ett genusperspektiv.
Det ämne jag brinner mest för nu är kvinnor som deltagit i krig. Under föredragen visar jag bilder på kvinnor som deltagit i i olika väpnade konflikter och berättar om deras öden och hur omvärlden sett på dem. Det kan handla om allt från arméföljeslagerskor, infanterister och läkare till piloter och prickskyttar.
Om föredraget gäller Stig Lindberg visar jag bilder och berättar om hans personlighet som inte alltid var lika enkel och lustfylld som hans digra produktion. Jag talar om Gustavsbergs porslinsfabrik och om den svenska folkhemsperioden. Avvägningen kan se olika ut beroende på sammanhang.

Verkförteckning

Kvinnor i strid (Historiska Media 2014)
Stig Lindberg – Människan Formgivaren (Historiska Media 2014)
Hästens tid – rid- och stridskonst under stormaktstiden (Historiska Media 2008)