För att kunna göra en bokningsförfrågan om Gunilla Granbom måste du vara inloggad.

Gunilla Granbom

Dela och skriv ut
_dsc7208.square

Gunilla Granbom

Fotograf: Bodil Bergman Hughes

Book_coverage_1

Gunilla Granbom

Kort om mig

Hemligheten i Haga är en äventyrlig tidsresa för barn 7-12 år. I den första delen möter vi huvudpersonerna Emma och Susanna, två tioåriga flickor, och följer med dem till 1791 i Hagaparken, Solna. I den andra delen, Månuret, fortsätter äventyret i nutid och i början av 1800-talet. Silversländan utspelar sig under 1777 i Drottningholmsparkens spännande miljö. Nu skriver jag på den fjärde och avslutande delen.

Böckernas kärna är fantasi och magi. Jag skriver om att våga och växa och om vänskap och tillit. Det är roligt att väva in verkliga historiska personer och händelser i berättelsen. Min önskan är att sätta igång nyfikenheten hos mina läsare, och inspirera till mer läsande, skrivande, fantiserande och berättande.

Till yrket är j... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Under ett besök läser jag en stund och sen får barnen ställa frågor om boken och mitt skrivande. Jag brukar få frågor om hur man gör för att bli författare, och försöker ge råd och tips. Därefter gör jag en övning för att få igång fantasin.

Jag brukar också be barnen berätta om sina favoritböcker och vi pratar om vad det är som gör en bok bra och spännande.

Finns det tid gör jag en skrivövning med klassen. Jag är flexibel och skräddarsyr gärna besöket efter önskemål. Vi kan exempelvis låta besöket få ett tema: skriva historiskt, inspiration och kreativitet, skrivprocessen, karaktärsbeskrivning, dramaturgi etc.

Verkförteckning

Hemligheten i Haga, Idus förlag, 2013
Månuret, Idus förlag, 2015
Silversländan, Idus förlag, 2017