För att kunna göra en bokningsförfrågan om Andreas Norman måste du vara inloggad.

Andreas Norman

Dela och skriv ut
13677b

Andreas Norman

Fotograf: Caroline Andersson

Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.albertbonniersforlag.se/forfattare/n/andreas-norman/
http://partnersinstories.se/authors/andreas-norman.html

Andreas Norman

Kort om mig

Under tio år arbetade jag på UD, som diplomat. Då sysslade jag med säkerhetspolitik, terrorismbekämpning och med politisk analys av länder bl.a. i östra Europa. Jag har arbetat och levt i Bosnien, Makedonien och Litauen. Idag är jag författare.

Jag fascineras av vad det är som får en idé att förändra ett helt samhälle, vad som får saker i vår omvärld att ske. Varför skedde "arabiska våren" 2011 just då, och just på det viset? Att borra där. Vad får en berättelse att bli spännande, väcka min fantasi, eller lämna mig likgiltig? Varför känns vissa texters språk så levande, och andra flacka, ointressanta? Hur påverkar teknik vårt sätt att tänka, hur försöker vi förstå vår omvärld?

Min romandebut En rasande eld utspelar sig i en värld ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag talar vitt och brett, om det som jag ombeds tala om. Ofta är det vad som gör en bok spännande, om skrivande och om mina böcker. Eller om arbetet som diplomat. Eller om internationella händelser. Jag var en av de UD-tjänstemän som tidigt skickades ut till Thailand efter tsunamikatastrofen 2004, som en del i den svenska krishanteringen. Det är extrema och allvarliga upplevelser, som jag skildrar i min dokumentära bok 9,3 på Richterskalan. Jag utgår i vissa besök enbart från den boken, och talar då om tsunamin, om vad som skedde under katastrofen, om den svenska katastrofhanteringen, UD och mina egna upplevelser.

Jag gläntar gärna på de ofta slutna världar jag rört mig i i mitt arbete. Jag talar om skrivande och berättarteknik. Jag ... ...visa mer

Verkförteckning

9,3 på Richterskalan (dokumentär prosa, Bonniers, oktober 2014).
En rasande eld (thriller, Bonniers, 2013).
I dagarnas lutning (lyrik, Bonniers 1996).