För att kunna göra en bokningsförfrågan om Peter Winai måste du vara inloggad.

Peter Winai

Dela och skriv ut
Peter_winai_fotomichael_hanssonnst

Peter Winai

Fotograf: Michael Hansson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare
Poet


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://winbooks.se
http://www.facebook.com/winpublisher
http://www.showside.se

Peter Winai

Kort om mig

Jag har alltid ägnat mig åt att skriva. I tonåren blev det mycket poesi, men också skoltidning - vi vann pris hos tidningen Vi, som bästa gymnasietidning. Jag skrev bl.a. en artikel om George Orwell som förblivit en av mina idoler och ledstjärna i det jag skriver nu – om människor i krig och på flykt, om vapenhandel, handel med kroppsdelar och ord som dödar.
Jag har samlat omfattande erfarenheter från mitt arbete i Sverige och i miljöer av fattigdom och konflikt, där jag också mött många människor som haft nära till skrattet, trots elände. En stor del av tiden har jag ägnat åt bistånd, internationellt utvecklingssamarbete. Låt mig säga att jag är kritisk till en hel del av det, men ser det som nödvändigt att vi ägnar kraft åt att minsk... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har ett program som lämpar sig för högstadiet och gymnasiet där jag med utgångspunkt i mina böcker och egna erfarenheter pratar om krig, diktatur, intolerans och flykt - och om hur vanliga människor tar sig igenom krig.

Min senaste bok har fått starkt gensvar: "På flykt till kärleken". Stommen i berättelsen är en autentisk dagbok från 1936, skriven av en sjuttonåring från Umeå, som besökte Tyskland på skolungdomsutbyte. Då observerade hon med oförstörd blick nazismens framväxt.

Mina två tidigare böcker har var sitt högaktuellt tema, som jag gärna samtalar om:
Ingreppet handlar om hur försvarsindustrin manipulerar sig till nya beställningar. Sverige är stormakt i både vapenexport och internationellt bistånd.
Levande döda han... ...visa mer

Verkförteckning

På flykt till kärleken. En roman från tiden runt andra världskriget. Nyligen utgiven.
Ingreppet. En politisk spänningsroman. 2013.
Levande döda. En politiska spänningsroman. 2013.

Tidigare utgivning: Forsknings- och utredningsrapporter, bl a akademisk avhandling "Gränsorganisationer" och upp... ...visa mer