För att kunna göra en bokningsförfrågan om David Ericsson måste du vara inloggad.

David Ericsson

Dela och skriv ut
Photo

David Ericsson

Fotograf:

Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

David Ericsson

Kort om mig

En journalist frågade mig en gång om vad jag säger då folk undrar vad jag ser mig mest som författare eller långtradarchaufför? Jag måste medge att jag blev honom svaret skyldig.
Visst vore det trevligt att bara titulera sig som författare. Men mitt andra liv, de tjugo åren längs vägarna med körningar på alltifrån isiga norska fjällvägar till Spaniens fruktodlingar har också varit viktiga. Alltså kan man säga att jag är den skrivande långtradarchauffören.
Det går bra att mejla direkt till david.ericsson@stockholm.mail.telia.com

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mig själv, min uppväxt i en stockholmsförort, mina böcker och om hur det kom sig att jag började skriva alltifrån de första dikterna på ett block på lastbilens motorhuv till de tre utgivna böckerna Truck stop, Redlight och Taxfree.
Jag försöker bena ut vad som skiljer arbetarlitteratur från annan litteratur. Vilken betydelse den sociala skildringen har. Dels för att ge ett budskap men också som ett sätt att skapa spänning i en historia. Jag talar om varför läsandet är så viktigt och vad det kan ge mer än exempelvis TV bilder. Hur man bygger upp en berättelse och hur man som författare fångar och använder läsarens egen fantasi.
Om intresse finns exempelvis i en skolklass kan jag berätta om hur man gör för att få ut en ... ...visa mer

Verkförteckning

Truck stop 1999
Redlight 2001
Taxfree 2004
Svart Marmor 2009 (Ordfront)
Ett antal krönikor och artiklar i: Dagens Nyheter, Ordfront Magasin, Transportarbetaren. Fib Kulturfront, Broderskap med flera tidningar.