För att kunna göra en bokningsförfrågan om Linnéa Krylén måste du vara inloggad.

Linnéa Krylén

Dela och skriv ut
Jag

Linnéa Krylén

Fotograf: Thore Håkansson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.linneakrylen.se
https://www.facebook.com/linneakrylenillustrationer
https://pedagog.ostersund.se/?p=1610081

Linnéa Krylén

Kort om mig

Jag heter Linnéa Krylén och är uppvuxen i Jämtland, men bor sedan tio år tillbaka i Stockholm. Här frilansar jag som författare, illustratör och formgivare, men jag jobbar även i barnbokhandel och som konstpedagog på Kulturskolan och i konstverkstaden på Vårby gårds bibliotek.

Med mig har jag en kandidatexamen som Barnkulturvetare och grundkurs i konstpedagogik från Stockholms universitet, två kurser i kreativt skrivande för barn från Linnéuniversitetet, grundkurser i Kulturskoleklivet från Göteborgs Universitet och högskoleexamen i bildberättande från Högskolan i Gävle.

Konst för barn genomsyrar allt jag tar mig ann. Att möta barnen på författarbesök är något alldeles extra, speciellt den där glimten jag ser när de lyssnar och ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Molnskådarkurs, från 5-12 år:
Har du någonsin legat på rygg, tittat upp på himlen och drömt dig bort mot molnen? Då kanske du skulle passa som molnskådare! Jag erbjuder nyfikna en grundkurs i molnskåderi. Där går jag igenom grunderna i hur ett moln blir till, hur de kan sväva, vad de är gjorda av och hur de får sin färg. Allt utifrån de moln som just då finns på himlen och om det finns möjlighet så går vi på en liten molnpromenad och lägger oss på filtar och molnskådar. (Jag har med mig foton på de vanligaste molnen, så vi klarar oss oavsett väder)
Efter avslutad kurs finns möjlighet för deltagarna att få den lilla boken "Loggbok för molnskådare" att fylla i själv och ett diplom.

Har du en verkstad i in lokal? Då kan kursen utökas m... ...visa mer

Verkförteckning

Frejas plats, Opal, 2013
Frejas nyckel, Opal 2014
Handbok för molnskådare - en fraktabok om vad som rör sig på himlen, Opal 2015
Handbok för kartläsare - en faktabok om världen på papper, Opal 2017
Molnens melodi, Opal maj 2018 (tillsammans med tonsättaren Björn Petersson)
Handbok för storsa... ...visa mer