För att kunna göra en bokningsförfrågan om Tomas Bannerhed måste du vara inloggad.

Tomas Bannerhed

Dela och skriv ut
Tomas

Tomas Bannerhed

Fotograf: Katinka Andersson

Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.weylerforlag.se/forfattare/tomas-bannerhed/
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4794

Tomas Bannerhed

Kort om mig

Växte upp i södra Småland och bor sedan mitten av 1990-talet i Stockholm. Fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och sociologi. Gick Nordens Författarskola Biskops-Arnö 2000/01 och 2002/03. Har arbetat som universitetslärare och redaktör. Hobbyornitolog.

Debuterade med romanen ”Korparna” (2011) som bland annat tilldelades Augustpriset, Borås Tidnings debutantpris och Linnépriset. Romanen har översatts till nio språk och också blivit långfilm i regi av Jens Assur. Gav 2015 ut fågelprosasamlingen ”I starens tid” med fotografier av Brutus Östling. Den senaste boken är romanen ”Lugnet” som kom ut i september 2018. Är även kulturskribent (främst i Expressen) och krönikör i Sveriges Natur.

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om mina böcker och deras tillblivelse, helst i form av samtal varvat med uppläsning. Talar gärna också om fåglar och deras litterära potential, om den gestaltande skrivprocessen och vokalernas betydelse för en text.

Verkförteckning

”Korparna”, roman, Weyler förlag (2011).
”I starens tid”, fågelprosa, Weyler förlag (2015, med Brutus Östling).
”Lugnet”, roman, Weyler förlag (2018).
Medverkan i antologierna ”Bibeln, gränser” (2014), ”Månader med Harry Martinson” (2015), ”Världens kortaste antologi” (2016), ”Glas är massa... ...visa mer