För att kunna göra en bokningsförfrågan om Elin Nilsson måste du vara inloggad.

Elin Nilsson

Dela och skriv ut
Elin

Elin Nilsson

Fotograf: Paul Ström

Verksam som
Ungdomsboksförfattare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.elinnilsson.net/

PDF
skapande_skola_Elin_Nilsson.pdf

Elin Nilsson

Kort om mig

Jag föddes 1986, växte upp i Knislinge och bor sedan några år tillbaka i Lund. Jag är just nu aktuell med min tredje bok, novellsamlingen "Anrop från inre rymden". Novellerna kretsar mycket kring relationer och balansen mellan lojalitet med andra och med sig själv. Jag ville skriva noveller eftersom det är ett format jag själv tycker mycket om, men också för att noveller är så tacksamt att läsa och diskutera tillsammans.

Jag debuterade 2011 med ungdomsromanen "Istället för att bara skrika" och 2013 kom min andra bok, "Flyt som en fjäril, stick som ett bi", som handlar om simning, prestation, relationer och kamp. Ungefär.

Jag är färdig gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk i juni 2017. Utöver det egna skrivandet arbeta... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag anpassar mer än gärna efter min publik, och frågar därför alltid vilket sammanhang besöket kommer i och vad som önskas av beställaren.

Dessa teman brukar jag, på ett ungefär, utforma besöken utifrån:
- Vad gör egentligen en författare? Vi pratar tillsammans om vad en författare kan tänkas göra på dagarna. Hur är det att ha skrivande som yrke?
- Hur hittar man sin grej? Hur hittade jag till min grej - skrivandet? Om egna rum, prestationsångest, platsupptagande och inte minst uthållighet.
- Om mina texter. Om det är ett skolbesök bygger detta på att eleverna har läst någon av mina böcker och gjort någon form av förarbete, exempelvis frågor till författaren eller om skrivprocessen.
- Skrivverkstad. Vi gör skrivövningar och skr... ...visa mer

Verkförteckning

Anrop från inre rymden. Alfabeta bokförlag 2017.
Flyt som en fjäril, stick som ett bi. Alfabeta bokförlag 2013.
Istället för att bara skrika. Alfabeta bokförlag 2011.