För att kunna göra en bokningsförfrågan om Åsa Öhnell måste du vara inloggad.

Åsa Öhnell

Dela och skriv ut
%c3%85sa_%c3%962

Åsa Öhnell

Fotograf:

Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://asaohnell.com
http://asaohnelldotcom.files.wordpress.com/2014/01/c3a5sa-c3b6hnell-skapande-skola.pdf

Åsa Öhnell

Kort om mig

När jag har läst ut en bra bok kan jag efteråt sakna karaktärerna som jag lärt känna. Särskilt som barn ville jag gärna träffa de personer jag mötte i böckernas värld om och om igen. Kanske är det därför jag själv skriver serier.
Än så länge har det blivit sex böcker om huvudpersonerna Klara och Bella, som gett namn åt serien Klarabelladeckarna. Ibland är det nämligen någon lustigkurre som kallar tjejerna just så, Klarabella, trots att Klara verkligen inte vill bli förknippad med någon fånig Disney-ko …
Idén till första boken, Snögubbens hemlighet, kom under en resa till Sälen med familjen. Det blev naturligt att Snögubbens hemlighet utspelar sig i skidbackarna i Sälen och de andra böckerna i serien utspelar sig på olika platser i Sve... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag gör gärna författarbesök på bibliotek och skolor enligt önskemål. Min deckarskola passar barn i låg- mellan- eller högstadieåldern, men barnen bör kunna skriva bra själva (se pdf Skapande skola). För de yngre barnen som inte skriver så bra själva passar min superhjälteskola, det vill säga berättarverkstad med superhjältetema! Läs mer på min hemsida!
Dessutom besöker jag gärna SFI-klasser eller gör andra typer av författarbesök och även inspirationsdagar för lärare. Hör av er med förslag!

Verkförteckning

Snögubbens hemlighet, 2013
Droppstensgrottans hemlighet, 2013
Elefantförarens hemlighet, 2013
Tallskogens hemlighet, 2014
Voodookvinnans hemlighet, 2015
Polkagrisrånarens hemlighet, 2016
Supernova - Kaninjakten och en fullständigt livsfarlig farbror, 2014
Supernova - Sophämtningen och en m... ...visa mer