För att kunna göra en bokningsförfrågan om Katarina Kuick måste du vara inloggad.

Katarina Kuick

Dela och skriv ut
Katarina_kuick_foto_jos%c3%a9_figueroa_(1)

Katarina Kuick

Fotograf:

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Översättare
Ungdomsboksförfattare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

Katarina Kuick

Kort om mig

I hela mitt liv har jag läst.
I hela mitt liv har jag skrivit.
Därför kommer jag gärna ut i skolor och andra sammanhang och träffar läsare och icke-läsare.
Mest skriver jag för barn och unga. Jag är en spretig författare, som skriver allt från bilderbokstexter på bunden vers till fackböcker om så skilda ämen som sömn (målgrupp 9-14) och fotbollssupportrar (målgrupp vuxna).
Jag föreläser/workshoppar också om läsning och boksamtal för vuxna. Jag håller gärna skrivarworkshops, både för de som vill skriva själva, för de som inte vill men inser att de ibland måste, och som fortbildning för lärare, bibliotekarier och andra som själva vill leda skrivargrupper.

Vad jag gör under författarbesöken

Exempel på olika typer av upplägg:
* Klassiskt författarbesök – klassen har läst någon av mina böcker, ställer frågor, vi samtalar, jag berättar om skrivprocessen, ev någon skrivuppgift.
* Skrivarworkshop. Flera korta skrivövningar som ger olika slags texter. Eller flera skrivövningar som tillsammans kan leda fram till en längre text.
* Inspiration inför eller under ett skrivprojekt. Bäst blir det om texterna faktiskt blir ”riktiga” böcker – dvs trycks som tunna häften eller i en samlingsvolym (inte så dyrt, faktiskt). Dikter, berättelser, faktatexter. Gärna ämnesöverskridande projekt. Svenska/bild = skriva och illustrera bilderböcker; skriva noveller + omslagsillustration; läsa och skriva dikter som sedan illustreras fotografiskt. S... ...visa mer

Verkförteckning

Sova, snarka, snooza - en trött bok om sömn. Tjock faktabok, 9-14 år.
Jag hör till de få som kan leva - en bok om supporterkultur. Enskilda kapitel passar bra som diskussionsunderlag för gymnasiet. För vuxna.
Skriv om och om igen. Medförfattare Ylva Karlsson. Inspirationsbok för skrivsugna och ... ...visa mer