För att kunna göra en bokningsförfrågan om Katarina Kuick måste du vara inloggad.

Katarina Kuick

Dela och skriv ut
Photo

Katarina Kuick

Fotograf: Jessica Mann

Verksam som
Barnboksförfattare
Översättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

Katarina Kuick

Kort om mig

Jag är född -62 och har arbetat inom barnlitteraturområdet sedan början av 80-talet.
Jag har skrivit 2 bilderböcker, 3 barn- och ungdomsböcker, 1 faktabok om tåg samt 8 lättlästa faktaböcker om olika djur.
Jag har översatt ett tjugotal böcker, främst ungdomsromaner.
Förutom att skriva och översätta arbetar jag också extra i en bokhandel. Jag läser mycket barn- och ungdomslitteratur och har
en hyfsad överblick över marknaden.
Jag har studerat Barn och Litteratur (40 p) på högskolan i Karlstad.
Jag har översatt Aidan Chambers böcker om litteraturpedagogik och är väl insatt i hans synsätt på hur man kan samtala med barn (och vuxna) om böcker.

Jag har arbetat med barnlitteratur på olika sätt i snart 20 år. Ett stort intresse förutom... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kan tänka mig alla möjliga uppdrag, för alla möjliga åldrar. Det vanligaste är 40-60 min långa författarbesök i klassrummet eller på biblioteket. Ett sånt besök ser ofta ut så här:

Hela klassen har läst en av mina böcker. De har också förberett frågor, både kring boken och kring mitt jobb. Med utgångspunkt från deras frågor berättar jag om mitt skrivande. Något jag alltid försöker få med är hur jag arbetar, från idé till färdig bok.

Jag försöker också få igång ett samtal kring den bok klassen läst. Här är det min ambition att göra eleverna uppmärksamma både på form och innehåll. Varför har jag skrivit som jag gjort? Vad kunde jag ha gjort annorlunda?

Självklart anpassar jag mina besök efter barnens ålder, intresse och förku... ...visa mer

Verkförteckning

Inte mycket att hänga i julgran - Bilderbok m. Eva Lindström. Intressant som utgångspunkt för samtal om bilderboken som konstform. Alfabeta, 1986. Utgången.
Elin - starkast i världen - Bilderbok m. Eva Lindström. Lämpar sig som utgångspunkt för samtal kring vers, poesi, rim och rytm. Alfabeta, 1... ...visa mer