För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Fogelberg måste du vara inloggad.

Anna Fogelberg

Dela och skriv ut
2013-03-17_gr%c3%a5skala

Anna Fogelberg

Fotograf: Måns Svensson

Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.bogaloffen.se
http://www.facebook.com/bogaloffen

Anna Fogelberg

Kort om mig

Jag är född 1976 och har vuxit upp på landet bland höskullar, granskogar och klätterekar. Jag har alltid läst och skrivit mycket, redan som femåring tillverkade jag mina egna böcker. Berättandets magi och fantasins förtrollande värld har alltid fascinerat mig. Det vill jag gärna sprida vidare till de barn jag möter.

Nu bor jag på landet utanför Vallentuna med min familj. Tiden fördelar jag mellan att vara ungdoms/mångspråksbibliotekarie, fantasyförfattare och berättande sagohäxa.

Sedan 2001 har jag arbetat på bibliotek. Jag träffar barn och unga i alla åldrar. Under årens lopp har jag haft många sagostunder, bokprat och visningar för skolelever, bokfika för tonåringar och skrivarkurser för olika åldrar. Jag arbetar också med Språk... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mina böcker och mitt skrivande, gärna med utgångspunkt i vad fantasy är. När jag träffar yngre barn brukar jag visa hur en bok blir till från idé till färdig bok. Jag visar de olika delarna från tryckark till inlaga osv.

Att dagens fantasyböcker till stor del bygger på myter, folktro och sagor är det inte alla barn som vet. Jag visar gärna hur man inom skolarbetet kan använda fantasy på många olika sätt. Ämnen som vänskap, mobbing, identitet, rätt och fel handlande i olika situationer, vad är ont/gott osv kan diskuteras utifrån de flesta böcker inom genren.
En stor del av introduktionsarbetet är redan gjort om man arbetar med fantasy. Som lärare kan du enkelt plocka upp de intressen som barnen redan har i sina egna ku... ...visa mer

Verkförteckning

Efter varje natt kommer en ny dag, 2018

Drakgården, 2010

Tisdagar i diket, 2013
Vinter i diket, 2014
Svansar i diket, 2018

Serien Övervendarins lärling:
Varbesten i Vela, 2012
Främlingen i Blå tornet, 2012
I blixtormens tunnlar, 2012
Fånge i Sömnlösa träsket, 2013
Striden vid Magi... ...visa mer