För att kunna göra en bokningsförfrågan om Annelie Drewsen måste du vara inloggad.

Annelie Drewsen

Dela och skriv ut
60071fbfbcb3b

Annelie Drewsen

Fotograf: Ulrica Zwenger

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.anneliedrewsen.se

Annelie Drewsen

Kort om mig

Jag skriver böcker för barn, ungdomar och vuxna och många av dem är på lätt svenska. I grunden är jag utbildad lärare i svenska som andraspråk och spanska, men arbetar nu som författare och frilansjournalist på heltid. Sedan 2021 sitter jag på stol nummer 7 i Svenska Barnboksakademin.

Jag besöker gärna skolor och bibliotek och är särskilt van att möta nyanlända elever, till exempel förberedelseklasser samt elever på Språkintroduktion och sfi. Särskolan kommer jag också gärna till! Under besöket berättar jag om hur det är att skriva böcker, hur man blir författare och varifrån jag får mina idéer. Vi kan göra en skrivövning tillsammans eller arbeta ihop under flera lektioner i ett Skapande skola-projekt.

Jag föreläser regelbundet på... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mitt skrivande och mina böcker utifrån den aktuella gruppen och den de böcker som ni har läst. Ofta berättar jag om min egen bakgrund, varför jag började skriva och varifrån idéerna kommer. Jag förklarar hur det går till att skriva och göra research samt visar exempel på skisser, redigering och samarbetet med förlaget. Under besöket anpassar jag mig till den aktuella gruppen och strävar efter att skapa en dialog med eleverna.

Om klassen har läst någon av mina böcker, vilket jag hoppas, kan vi utifrån den tala om läsningen och koppla ihop den med våra egna upplevelser och tankar. Ofta läser jag ett stycke högt.

På skrivarkurser talar jag om min egen väg till att försörja mig som journalist, författare och redaktör.... ...visa mer

Verkförteckning

UNGDOMSBÖCKER
Prinsen av Porte de la Chapelle (Rabén & Sjögren, 2021)

KAPITELBÖCKER
Pluto är ingen planet (Rabén & Sjögren, 2017)
Stella skaffar ett syskon (Rabén & Sjögren, 2013)

LÄTTLÄST
Prinsen av Porte de la Chapelle (bearbetad av L... ...visa mer