För att kunna göra en bokningsförfrågan om Annelie Drewsen måste du vara inloggad.

Annelie Drewsen

Dela och skriv ut
Dsc_1742_kopia_2

Annelie Drewsen

Fotograf: Elisabeth Ubbe

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.anneliedrewsen.se

Annelie Drewsen

Kort om mig

Jag skriver barnböcker och lättlästa böcker för ungdomar och vuxna. I grunden är jag utbildad lärare i svenska som andraspråk och spanska, men arbetar nu som författare och frilansjournalist på heltid.

Jag besöker gärna skolor och bibliotek och är särskilt van att möta nyanlända elever, till exempel förberedelseklasser samt elever på Språkintroduktion och sfi. Under besöket berättar jag om hur det är att skriva böcker, hur man blir författare och varifrån jag får mina idéer. Vi kan göra en skrivövning tillsammans eller arbeta ihop under flera lektioner i ett Skapande skola-projekt.

Jag föreläser regelbundet på skrivarkurser om att skriva för barn, hur det går till att bli antagen och utgiven, men också om att skriva journalistiskt ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mitt skrivande och mina böcker utifrån den aktuella gruppen. Ofta om min egen bakgrund, varför jag började skriva och varifrån idéerna kommer. Jag förklarar hur det går till att skriva och göra en bok och visar exempel på skisser, redigering och samarbetet med förlaget. Under besöket anpassar jag mitt språk till den aktuella gruppen och strävar efter att skapa en dialog med eleverna.

Om klassen har läst någon av mina böcker, vilket jag hoppas, kan vi utifrån den tala om läsningen och koppla ihop den med våra egna upplevelser och tankar. Det kan också hända att jag läser upp ett stycke text och pratar om det med eleverna.

På skrivarkurser talar jag om min egen väg till att försörja mig som journalist, författare och... ...visa mer

Verkförteckning

KAPITELBÖCKER
Pluto är ingen planet (Rabén & Sjögren, 2017)
Stella skaffar ett syskon (Rabén & Sjögren, 2013)

LÄTTLÄST
Vi är bäst, Amina! (Nypon förlag, 2019)
Satsa allt, Amina! (Nypon förlag, 2018)
Lever du? (med Christina Wahldén, Vilja förlag, 2017)
B... ...visa mer