För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mia Maria Güettler måste du vara inloggad.

Mia Maria Güettler

Dela och skriv ut
Mia_maria_guettler_mindre

Mia Maria Güettler

Fotograf: Danne Eriksson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Illustratör
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.miamariaguettler.com
http://www.illustratorcentrum.se/medlem/mia-maria-gettler

Mia Maria Güettler

Kort om mig

Född 1978 och uppväxt i en förort till Stockholm. Verksam som illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare (bosatt i Stockholm). Höst 2013 nominerad till Elsa Beskow-plaketten för illustrationerna till bilderboken "Kjelle är kattvakt" (med text av Kajsa Gordan).

Barnboksillustratör sedan 2006. Arbetar även med annan typ av illustration (bl.a. för läromedel), grafisk formgivning och text. År 2011 debuterade jag som barnboksförfattare med den egna bilderboken "Trädet är en hemlighet" på Berghs Förlag.

Pedagogisk utbildning har jag från kursen "Pedagogik och ämnesdidaktik för konstnärer" på Konstfack samt Kulturlyftets pedagogikkurs hösten 2012 med inriktning på skolbesök, Skapande Skola-projekt. Har därefter arbetat extra s... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag håller bilderboksworkshops och anpassar mitt innehåll och upplägg efter ålder på gruppen, tid och sammanhang. Välkommen att kontakta mig med frågor, så kan jag skicka över information.

Jag gör även författar/illustratörsbesök då jag håller bildverkstad, sagostund för yngre barn och kan berätta om hur det är att jobba som illustratör och barnboksförfattare.

Tillsammans med författaren Kajsa Gordan håller jag en dynamisk och rolig bilderboksworkshop där deltagarna tillsammans får prova på att både skriva och illustrera.

Verkförteckning

2021 "Vov! Sa lilla Lammet" (illustrationer och formgivning)
Opal (författare: Stefan Casta)

2019 "Farligt, Kjelle!" (illustrationer och formgivning)
Berghs förlag (författare: Kajsa Gordan)

2017 "Pluto är ingen planet" (illustrationer)
Rabén & Sjögren (författare: Annelie Drewsen)

20... ...visa mer