För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sanna Juhlin måste du vara inloggad.

Sanna Juhlin

Dela och skriv ut
Sanna_juhlin_f%c3%b6rfattarportr%c3%a4tt

Sanna Juhlin

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Norr

Länkar

Sanna Juhlin

Kort om mig

Jag älskar verkligen att resa ut på skolor och bibliotek och prata om mina böcker. Mina författarbesök passar till både skolor & bibliotek.
Förhoppningsvis leder det till ökad läslust bland barnen men också att jag bidrar till att skapa mod till att skriva och våga använda sin fantasi. Många lärare får även inspiration till vidare projekt att arbeta kring då jag skriver deckarmysterium och även böcker med viktiga teman att kunna diskutera efter läsning. Men mest skriver jag för att underhålla. För att vi ska kunna få barn att läsa så måste det skapas magi. Att läsa ska kännas roligt. Mest populär är min deckarserie om Hemliga trean. Jag tror deckare och mysterium skapar lust till att vilja läsa klart en bok.
Men jag skriver även för mi... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

En lektion på skola tar mellan 45-60 minuter. Jag hinner mellan 4-5 besök på en dag. Jag visar sagor jag gjorde själv som barn. Det brukar fånga uppmärksamheten i klassen på direkten. Sedan pratar jag om mitt författarskap, hur det är att vara författare och hur jag tänkt och skrivit mina böcker. Det är ett 20-tal böcker och mellan ålder 3-12 år. Jag gör ibland också en fantasiövning för att visa att vi kan träna vår fantasi för att kunna skapa karaktärer, miljöer och hitta på historier. Eftersom jag också skrivit min deckarserie så pratar jag också mysterium och deckare. Tid läggs alltid för frågestund också. Alltid bra om klassen förberett frågor och även har läst någon av mina böcker.

På bibliotek kan jag komma på sportlov, påsklov... ...visa mer

Verkförteckning

Att fånga en tandfé – Texicon, 2010 barnbilderbok
Elaka Fröken Fårskalle, Författarhuset 2012, barnbilderbok
Syskonen Carlstedts märkliga tidsresa, Kikkuli 2012, kapitelbok för barn 9-14 år
Ett hus med många dörrar, Vombat 2013, min andra barnbilderbok tillsammans med Millis Sarri.
Bella och... ...visa mer