För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Lund-Isaksson måste du vara inloggad.

Helena Lund-Isaksson

Dela och skriv ut
Img_2990_(004)

Helena Lund-Isaksson

Fotograf: Privat

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Helena Lund-Isaksson

Kort om mig

Jag heter Helena Lund-Isaksson och är författare, bosatt i Varberg. Har bl a skrivit Meja och de magiska fotbollsskorna (Speja förlag) samt serien om Mackan (B Wahlströms förlag). Böckerna vänder sig till barn mellan sex och tio år. Förutom att skriva gör jag författarbesök på skolor och bibliotek och är främst inriktad mot åk 1 – 4. Jag har gått skrivarkurs på Högskolan i Kristianstad och Skrivpedagogisk inspirationskurs på Skurups folkhögskola, samt är utbildad lärare i svenska och svenska som andraspråk.

Vad jag gör under författarbesöken

Innehållet i ett besök kan variera men jag börjar alltid med en stunds författarprat och eleverna får ställa frågor. Utifrån frågorna berättar jag om skrivandet, böckerna, om hur jag får idéer mm. Därefter finns tre möjligheter:

1. Skrivarverkstad: Skapa en karaktär.
Tillsammans tittar vi på hur man skapar en karaktär. Med hjälp av mig får eleverna sedan skapa sin egen karaktär som de kan använda i en berättelse efter mitt besök.
Tidsåtgång: ca 1,5 timma.
Passar främst åk 2 – 4.

2. Skrivövning: Hur pratar en karaktär?
I skrivövningen får eleverna tänka sig in i en karaktär och träna att anpassa språket efter karaktärens personlighet och egenskaper. Övningen är lättsam och kan inspirera till nya sätt att skriva och jobba med li... ...visa mer

Verkförteckning

Meja och de magiska fotbollsskorna (2019)

Mackan och silver-Zlatan (2015)
M som i Mackan (2014)
Mackan vågar (2013)
Mackan äger (2012)

Det fixar Lotten (2010)
Aj, sa Lotten (2009)