För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Lund-Isaksson måste du vara inloggad.

Helena Lund-Isaksson

Dela och skriv ut
Img_2990_(004)

Helena Lund-Isaksson

Fotograf: Privat

Book_coverage_2

Helena Lund-Isaksson

Kort om mig

Jag heter Helena Lund-Isaksson och är författare, bosatt i Varberg. Har bl a skrivit Meja och de magiska fotbollsskorna (Speja förlag) samt serien om Mackan (B Wahlströms förlag). Böckerna vänder sig till barn mellan sju och elva år. Förutom att skriva gör jag författarbesök på skolor och bibliotek och är främst inriktad mot åk 1 – 4. Jag har gått skrivarkurs på Högskolan i Kristianstad och Skrivpedagogisk inspirationskurs på Skurups folkhögskola, samt är utbildad lärare i svenska och svenska som andraspråk.

Vad jag gör under författarbesöken

Innehållet i ett besök kan variera men jag börjar alltid med en stunds författarprat om ord och läsning, och eleverna får ställa frågor. Utifrån frågorna berättar jag om skrivandet, böckerna, om hur jag får idéer mm. Därefter finns tre olika workshops att välja mellan:

1. Skapa en karaktär
Tillsammans tittar vi på hur man skapar och gestaltar en karaktär. Med vägledning av mig får eleverna sedan skapa sin egen karaktär som de kan använda i en berättelse efter mitt besök.
Tidsåtgång: ca 1,5 timma.
Passar åk 2 – 4.

2. Skriv ett kärleksbrev!
I skrivövningen får eleverna tänka sig in i en karaktär och skriva ett kärleksbrev. Eleverna tränar sig i att gestalta känslor och att anpassa skrivandet till brevformen. Dessutom tränar de s... ...visa mer

Verkförteckning

Meja och de magiska fotbollsskorna (2019)

Mackan och silver-Zlatan (2015)
M som i Mackan (2014)
Mackan vågar (2013)
Mackan äger (2012)

Det fixar Lotten (2010)
Aj, sa Lotten (2009)