För att kunna göra en bokningsförfrågan om Peter Ekberg måste du vara inloggad.

Peter Ekberg

Dela och skriv ut
Halmstad

Peter Ekberg

Fotograf: Peter Ekberg

Verksam som
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://peterekberg.blogspot.com/

Peter Ekberg

Kort om mig

Jag heter Peter Ekberg och har varit intresserad av människan och universum så länge jag kan minnas. Nyfikenheten resulterade i ett par universitetsexamina. Främst i filosofi, men också pedagogik och idéhistoria/astronomi.

Min debutbok var en filosofibok för barn och unga som heter ”Tänk själv – en inspirationsbok för unga filosofer” (Ill. Sven Nordqvist), Bonnier Carlsens bokförlag, 2009. För den blev jag nominerad till debutantpriset Slangbellan. Tänk Själv har också spridits över världen och finns i Korea, Tyskland, Danmark, Ryssland, Japan, och Polen.

Jag har främst skrivit faktaböcker om chanserna för liv i rymden, robotar, filosofi och rymdresor, men också en skönlitterär serie i rymdmiljö om en flicka som heter Arena Trexo... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag erbjuder inspirerande författarbesök med stor valfrihet för uppdragsgivaren. Jag kan antingen bokas för klassbesök på skolor, biblioteksbesök, eller via digitala mötesplatser som google Meets.

På författarbesöken pratar jag gärna om skrivande och ger massor av spännande tips som gör att deltagarna alltid kan komma igång med sitt skrivande och utveckla en eller flera berättelser. Jag pratar gärna också om hur man gör böcker från idé till färdig bok. Deltagarna får ställa alla frågor de har om skrivande, kreativitet och förlagssamarbete (exempelvis). Jag kan också ha speciella teman exempelvis, rymden, filosofi, matematik eller robotar. Under robottemat tar jag med sex sensoriska robotar och visar!
Jag pratar gärna också om fanta... ...visa mer

Verkförteckning

Tänk själv, BonnierCarlsen 2009. Nyutgåva Opal 2013.
Aliens!, Berghs förlag 2011
Uppdrag Silverstjärnan, Berghs förlag 2012
Tänk ROBOT! BonnierCarlsen bokförlag 2012
En biljett till stjärnorna, Berghs 2013
Uppdrag Stjärnväktarna, Berghs 2013
Här kommer robotarna! Berghs 2014
Uppdrag Roxe... ...visa mer