För att kunna göra en bokningsförfrågan om Maria Frensborg måste du vara inloggad.

Maria Frensborg

Dela och skriv ut
Maria

Maria Frensborg

Fotograf: Eva Lindblad

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
www.mariafrensborg.se
http://www.bonniercarlsen.se/Upphovsman/Forfattarpresentationssida/?personId=36006

Maria Frensborg

Kort om mig

Min färskaste bok heter Mina smala axlars längtan. Den handlar om Magda som går första året på gymnasiet. Boken är en kärleksroman för unga vuxna och behandlar teman som identitetssökande och feminism. Hur lyckas man vara handlöst förälskad utan att förlora sig själv, förminska sig själv?

En annan bok som har fungerat väl vid författarbesök är IRL – Ilskan. Rädslan. Löftet. (Bonnier Carlsen, 2016.) Den riktar sig främst till mellanstadiet och handlar om 12-årige Josef som älskar dataspel och chokladbollar. När pappan hamnar i koma ställs hela Josefs liv på ända. Allt blir en enda röra.

Boken erbjuder många ingångsvinklar - sanning och lögn, vänskap och kärlek, rätt och fel, dataspel och filosofi. En lärarhandledning med textfrågor... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag är i grunden lärare och är van att samtala både med elever och pedagoger. Jag berättar gärna hur det går till när jag jobbar, varifrån jag hämtar idéer och hur det går till när en text blir en bok (alltså klassiska författarbesök). Jag beskriver också gärna hur man som lärare kan jobba med mina böcker i klassrummet, eller så pratar jag med eleverna om hur man hittar på spännande berättelser.

Att skriva med elever är fantastiskt roligt! Jag håller ofta skrivarverkstad/skrivarworkshop. Jag har även arbetat med Barnkonventionen och kan forma skrivlektioner som grundar sig i frågor om mänskliga rättigheter eller andra värdegrundsfrågor som rör t ex genus, solidaritet eller hållbar utveckling.

Jag håller även workshops för (unga... ...visa mer

Verkförteckning

Mina smala axlars längtan. Bonnier Carlsen. 2017

Pelle Svanslös skola: Kattastrofboken. Bonnier Carlsen. 2017

Brädan. Vilja förlag. 2017

IRL – Ilskan. Rädslan. Löftet. Bonnier Carlsen. 2016

Förskolan Ginnis rekordbok. Bonnier Carlsen. 2016

Under ett rött paraply. Vilja förlag. 2016... ...visa mer