För att kunna göra en bokningsförfrågan om Karin Lentz måste du vara inloggad.

Karin Lentz

Dela och skriv ut
Photo

Karin Lentz

Fotograf:

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare
Poet
Översättare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar

Karin Lentz

Kort om mig

Född och uppvuxen i Landskrona, bosatt i Åkarp, Sverige. Studier vid Lunds universitet resulterade i en fil. mag i moderna språk. Efter några år som lärare, reseledare, tryckeriarbetare, bokhandelsbiträde mm blev hon VD på Lunds Bokcafé 1975-1982. Därefter var hon skrivarcirkelledare och undervisade i svenska för invandrare. Hon har också arbetat många år i olika studieförbund som språklärare, recenserat i en del tidskrifter och i dagspress, suttit i kommunfullmäktige och deltagit i olika föreningars solidaritetsarbete.
Lektör på Bibliotekstjänst. I åtta år var hon Författarcentrum Syds ordförande. Under några år fungerade hon samtidigt som författarförmedlare på Kulturarbetsförmedlingen. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund, styre... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Arbetar med skrivarcirklar, med invandrade kollegers texter, har program med egna och andras dikter på olika teman: Resor, rättvisefrågor i världen, i samhället, man/kvinna, könsroller...Gör en politisk-historisk resa med hjälp av dikter och texter.
I övrigt program på beställning.

Verkförteckning

"När vi en morgon..." var min första diktsamling, 1975. Sedan har 11 följt, den senaste, 2008, nr 13, "Feminist javisst". Två har översatts till spanska, en till arabiska. De på spanska presenterades på bokmässan i Havanna.
På 70-talet översatte jag Broyelles "Halva himlen" från franska. Förlage... ...visa mer