För att kunna göra en bokningsförfrågan om Maria Farm måste du vara inloggad.

Maria Farm

Dela och skriv ut
Dsc06553-crop

Maria Farm

Fotograf: Anders Larsson

Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.mariafarm.se

Maria Farm

Kort om mig

Jag är psykolog och författare och vill i båda dessa roller öka förståelsen för psykologiska frågor och bredda vår kunskap om oss själva. Jag har arbetat inom vuxenpsykiatrin, det privata näringslivet och driver sen 2007 egen samtalsmottagning på heltid. Jag brinner för att i möten med både barn och vuxna diskutera de stora, existentiella frågorna om döden och livet samtidigt som vi pratar om hur man på ett konkret sätt kan förändra sin vardag: bli mindre osäker, hantera sin oro på ett annorlunda sätt och komma närmare sina mål.
Jag håller också grupper om hur man skriver och uttrycker sig så folk förstår: facktexter, populärvetenskapligt och hur man får fram ett budskap. Hur man pratar med media och journalister.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar om teman från mina böcker: ångest, oro, överdriven perfektionism, kontrollbehov och konflikträdsla. Förlust och sorg. Hur och varför mår vi som vi gör? Kan vi må annorlunda? Hur förstår jag mig själv och andra bättre? Föreläsningar och gruppdiskussioner i skolor, på bibliotek, på arbetsplatser och i organisationer vid t ex förändringsarbeten eller inför/efter förluster eller sorg/trauma.
Workshops/föreläsningar/grupphandledning kring att skriva: formulera det svåra på ett lättbegripligt sätt, hitta vinkel, ge ett tydligt budskap.
Små grupper eller större, vid ett tillfälle eller flera.

Verkförteckning

Fri från oro, ångest och fobier (med Håkan Wisung), 2005, Forum & Månpocket Fakta.
KBT-Akuten, 2008, Viva (Bonnier Fakta)
Sorgboken-för dig som förlorat någon, 2012, Rabén & Sjögren (för 9-12 år)