För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anita Jacobson måste du vara inloggad.

Anita Jacobson

Dela och skriv ut
38005490_10209559558744208_3779786449881137152_o

Anita Jacobson

Fotograf:

Verksam som
Poet


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Norr

Länkar
http://www.poet.n.nu

Anita Jacobson

Kort om mig

Jag är en poet som gillar att fylla mina ord med kropp och röst och det gör jag bland annat i mitt program "De lyckligt lottade" där jag varvar vardagsnära dikter med humoristiska funderingar och en och annan sång. Programmet är ca 50 min och fungerar lika bra på en större scen som i ett fikarum.

Jag har gett ut tre diktsamlingar varav den andra "Varannan vecka död" som kom hösten 2014 blev nominerad till Selmapriset där den landande i topp fem och fick ett mycket fint hedersomnämnande: "I hennes dikter gömmer sig de djupaste känslor efter en separation – vilka gestaltas i en vardagsrealistisk stil som kan mäta sig med en av våra största diktare i modern tid: Eeva Kilpi."

Jag har uppträtt på kulturcaféer, bibliotek, festivaler, v... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Poesiprogrammet "De lyckligt lottade", "Varannan vecka död" eller föreställningen "Ska vi bara hångla lite?" passar lika bra på en stor scen som i fikarummet men om man hellre vill ha ett ett urval av mina dikter och ett samtal kring skrivandet, så går det också bra. Jag är flexibel och mina texter passar in i de flesta sammanhang där livet pågår.

"De lyckligt lottade" innehåller vardagspoesi som både berör och lockar till skratt - det handlar om livet, relationer, arbete och vardagen och den där lyckan som glimmar till ibland som en vacker såpbubbla innan den svävar iväg och spricker.

"Varannan vecka död" skildrar livet innan, under och efter en skilsmässa. Ett finstämt program som berör och med en nypa humor som glimmar till plu... ...visa mer

Verkförteckning

Det kunde ha hänt här 2016
Varannan vecka död 2014
De lyckligt lottade (utvidgad nyutgåva) 2014
De lyckligt lottade 2011

Samt medverkar med texter i böckerna:
Vi läser dig Lars Ahlin 2015, Lars Ahlin-sällskapet
Ur åttio hjärtan 2008, Argus förlag