För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mattias Olsson måste du vara inloggad.

Mattias Olsson

Dela och skriv ut
Dan4513

Mattias Olsson

Fotograf: Bokförlaget Opal

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Illustratör


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.illustratorcentrum.se
http://www.mattiasolsson.nu

PDF
skapande_skola_Mattias_olsson.pdf

Mattias Olsson

Kort om mig

Hej! Mitt namn är Mattias Olsson. Jag är konstnär och illustratör bosatt med min familj i Höganäs. Jag har under flertalet år främst arbetat med att illustrera barnböcker. Det har blivit mycket fantasy, sci-fi, lättläst men även andra genrer. Några böcker i urval är Minimysterierna, Husets hjärta, Silverkniven, Fullmåne, Locke Lamoras lögner, Aliens!, Midnattstid mfl.
Parallellt med bokillustrationerna så har jag även ett stort antal konstutställningar i ”ryggan” samt flertalet år som anställd konstnärlig pedagog på Rum för barn/kulturhuset i Stockholm.
Mina arbetsdagar tillbringar jag i ateljén i Höganäs där jag illustrerar de texter jag får från förlagen. När jag inte är ute på skapande skolauppdrag vill säga.
Bland mina uppdragsgiv... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kommer gärna till er och berättar om hur det är att arbeta som illustratör. Från första skisserna till färdiga bilder. Hur går jag tillväga med en text som jag får i handen. Vad kommer till mig först, kanske en scen, en stämning eller varför inte en färg. Är det skillnad på att göra ett omslag jämfört med en kapitelillustration? Hur fria händer har man som illustratör och hur fungerar samarbetet med förlaget och författaren? Givetvis tar jag med mig böcker och bilder och visar upp i ett trevligt, livfullt samtal, förhoppningsvis med många frågor från er.

Jag har även workshops kopplat till detta där vi ex. gör våra egna bokomslag utifrån en egen text. Vi går igenom alla stegen. Vi kan även göra exempelvis styrkeselfies, Anfanger... ...visa mer

Verkförteckning

Illustrerade böcker i urval:
Spetshäxan, Bonnier Carlsen, 2008.
Locke Lamoras lögner, Bonnier Carlsen, 2006
Nattspaning (Minimysterierna), Bonnier Carlsen, 2010
Fullmåne, Hegas bokförlag, 2011
Davidsstjärnan, Opal bokförlag, 2011
Aliens!, Berghs bokförlag, 2011
Silverboken, Opal bokförlag,... ...visa mer