För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mattias Olsson måste du vara inloggad.

Mattias Olsson

Dela och skriv ut
Mattiasolsson

Mattias Olsson

Fotograf: Stefan Tell

Verksam som
Illustratör


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.illustratorcentrum.se
http://www.mattiasolsson.nu

PDF
skapande_skola_Mattias_olsson.pdf

Mattias Olsson

Kort om mig

Hej! Mitt namn är Mattias Olsson. Jag är konstnär och illustratör bosatt med min familj i Höganäs. Jag har under flertalet år främst arbetat med att illustrera barnböcker. Det har blivit mycket fantasy, sci-fi, lättläst samt andra barn och ungdomsböcker. Några böcker i urval är Minimysterierna, Spetshäxan, Silverkniven, Fullmåne, Locke Lamoras lögner, Aliens! mfl.
Parallellt med bokillustrationerna så har jag även ett stort antal konstutställningar i ”ryggsäcken” samt flertalet år som anställd konstnärlig pedagog på Rum för barn i Stockholm, där vi tidigare bodde .
Mina arbetsdagar tillbringar jag numera i ateljén i Höganäs där jag tecknar och tolkar de texter jag får sänt mig från förlagen.
Bland mina uppdragsgivare kan dessa förlag ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kommer gärna till er och berättar om hur det är att arbeta som illustratör. Från första skisserna till färdiga bilder. Hur går jag tillväga med en text som jag får i handen. Vad kommer till mig först, kanske en scen, en stämning eller varför inte en färg. Är det skillnad på att göra ett omslag jämfört med en kapitelillustration? Hur fria händer har man som illustratör och hur fungerar samarbetet med redaktör samt författare? Givetvis tar jag med mig böcker och bilder och visar upp i ett trevligt, livfullt samtal, förhoppningsvis med många frågor från er.

Vi kan även tänka oss workshops där vi ex. gör våra egna bokomslag utifrån en lättläst text. Vi går igenom alla stegen. Läs gärna mer på www.mattiasolsson.nu under fliken Skapa... ...visa mer

Verkförteckning

Illustrerade böcker i urval:
Spetshäxan, Bonnier Carlsen, 2008.
Locke Lamoras lögner, Bonnier Carlsen, 2006
Nattspaning (Minimysterierna), Bonnier Carlsen, 2010
Fullmåne, Hegas bokförlag, 2011
Davidsstjärnan, Opal bokförlag, 2011
Aliens!, Berghs bokförlag, 2011
Silverboken, Opal bokförlag,... ...visa mer