För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anette Eggert måste du vara inloggad.

Anette Eggert

Dela och skriv ut
Photo

Anette Eggert

Fotograf: Andreas Rasmusson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.anetteeggert.se

PDF
skapande_skola_AnnetteE2019.pdf

På gång
2022-07-13 - Osby » Anette Eggert
2022-11-02, 2022-11-03 - Ängelholm » Anette Eggert
2022-11-02, 2022-11-03 - Ängelholm » Anette Eggert

Anette Eggert

Kort om mig

Jag var åtta år när jag i en ”mina-vänner-bok” fick frågan ”vad vill du bli när du blir stor?” Kung svarade jag, eller författare. Nu är jag glad att jag valt rätt!

Jag har egentligen alltid skrivit, fast mest i huvudet, skapat otaliga karaktärer och berättelser, men aldrig riktigt lyckats få ner dem på papper. Tills jag bestämde mig för att söka till Lunds universitets författarskola. Jag kom in och allt med skrivandet blev plötsligt mycket lättare. Där skrev jag min debutroman ”Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt.”

Jag skriver för barn och unga om vardagens oändliga dramatik. Om små och stora händelser och om känslor som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Ofta skriver jag om sådant som gör mig arg och som ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag brinner för att ge människor tillgång till skrivandet! Med enkla knep och roliga övningar, visar jag att vem som helst kan skriva. Jag jobbar både med dikter och berättande, kommer med konkreta skrivtips om hur man bygger upp en bra historia, hur karaktärer får liv genom gestaltning och hur man gör målande miljöbeskrivningar. Alla som deltar kan göra övningarna, oavsett vilken nivå de befinner sig på från början. Jag berättar gärna om hur det är att jobba som författare och om hur det kan gå till när jag får en idé som till slut blir en färdig bok. Och självklart svarar jag gärna på frågor!

Jag håller lektioner, kurser och inspirationsföreläsningar för både barn, unga och vuxna. I skolan jobbar jag från F-klass och uppåt med ens... ...visa mer

Verkförteckning

Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt; 2011, Opal.

Djurräddarklubben - Fallet Stjärnan; 2012, B. Wahlströms

Djurräddarklubben - Fallet Knubbfisken; 2013, B. Wahlströms

Djurräddarklubben - Fallet Bus och Balotelli; 2014, B. Wahlströms

Tisteltankar; 2017, Opal

Sista spark... ...visa mer