För att kunna göra en bokningsförfrågan om Malin Eriksson måste du vara inloggad.

Malin Eriksson

Dela och skriv ut
Fr%c3%b6lundaskolan

Malin Eriksson

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.malinsbocker.com
https://malinerikssonblog.wordpress.com/category/forfattarbesok/

PDF
Malin_Eriksson_SKAPANDE_SKOLA.pdf

Malin Eriksson

Kort om mig

Jag har skrivit nitton böcker och många seriemanus för låg- och mellanstadiet. När jag skriver vill jag väcka nya frågor och reflektioner hos läsaren, samtidigt som det ska vara spännande, en bladvändarkänsla. Mina böcker handlar om känslor och relationer och skapar grund för intressanta samtal.
Kaninhoppet och Nos mot näsa är perfekta högläsningsböcker för lågstadiet. För mellanstadiet passar Hästen på Vinga eller serien om Dalsboryttarna. Utifrån dessa kan jag leda klassen i ett samtal kring samhällsfrågor såsom genus, jämlikhet, konkurrens och relationer.


Förutom författare är jag utbildad gymnasielärare i svenska och religion, skrivarpedagog och har en magisterexamen i litteraturvetenskap med genusinriktning.

Vad jag gör under författarbesöken

Mina författarbesök varvar samtal om skrivprocessen eller en aktuell boks tema med skrivövningar. Det är viktigt att eleverna är delaktiga och inspireras. Jag har arbetat i många år och kan flexibelt anpassa mina övningar efter gruppens behov och skolans önskemål.
Jag håller också i längre skrivarverkstäder, ofta inom ramen för skapande skola. I Författarens hemligheter får deltagarna i olika steg bygga upp en berättelse, från att skapa huvudpersonen genom både text, bild och visualiseringsövningar, till att bygga upp miljön runt, gestaltningsövningar, planera en konflikt och sedan börja skriva.

Det går att anlita mig för moderatorsuppdrag eller som föreläsare, exempelvis för fortbildning för lärare, kring kreativitet och skrivproce... ...visa mer

Verkförteckning

Kaninhoppet, 2019, Opal förlag
Varsågod och rid, 2019, Lilla Piratförlaget
Hästen på Vinga, 2019, Opal förlag
Modig med dig, 2019, Nypon förlag
Hoppet, 2018, Opal förlag
Ett eget lag, 2018, Lilla Piratförlaget
Uteritten, Ponnykompisar, 2017, Opal förlag
Den röda vanten, Ponnykompisar, 2017... ...visa mer