För att kunna göra en bokningsförfrågan om Per Nilsson måste du vara inloggad.

Per Nilsson

Dela och skriv ut
2

Per Nilsson

Fotograf: monica malmberg

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar

Per Nilsson

Kort om mig

Född 1954 i Malmö, sedan länge bosatt i Sölvesborg, Blekinge. Har fyra barn och en fru. Utbildad till lärare i musik och matematik men är numera författare på heltid.
Jag skriver ungdomsromaner och barnböcker. Jag vill gärna skriva om viktiga saker som livet och döden och kärleken och framtiden och världen vi lever i. Ibland vill jag skriva roliga böcker.
Och jag vill gärna möta mina läsare. Det gör jag vid författarbesök runtom i Sverige och när jag har skrivarläger under sommaren.

Vad jag gör under författarbesöken

Författarbesök i klasser:
Under de senast åren har jag mest och oftast besökt årskurs åtta, nio och gymnasieklasser – det är också det som är mest givande för mig. Jag förutsätter att alla elever har läst någon av mina böcker, allra bäst är det om hela klassen läst samma bok. (Eller lyssnat på, högläsning går också bra.) Eftersom jag önskar föra ett samtal med mina läsare vill jag inte ha större grupper än en klass åt gången. Helst 60 minuter. Jag har vid ett antal tillfällen också gjort författarbesök hos låg- och mellanstadieklasser där eleverna läst någon av mina barnböcker.

Skrivprojekt i skolan:
Förutom att ha skrivarläger under sommaren har jag engagerats för olika skrivprojekt i skolan, på olika stadier; från årskurs tre i g... ...visa mer

Verkförteckning

Mellan vakna och sommna, Bonniers 1986
Viktiga saker, Alfabeta 1988
Baklängeslivet, Alfabeta 1990
Flickan som slutade skolan, Alfabeta 1992
Hjärtans fröjd, Rabén & Sjögren 1992
Ja må han le... Va?, Rabén & Sjögren 1993
Klockan tretton, Alfabeta 1993
Korpens sång, Rabén & Sjögren 1994
Om d... ...visa mer