För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ingela Jonasson måste du vara inloggad.

Ingela Jonasson

Dela och skriv ut
Jonasson_ingela_1

Ingela Jonasson

Fotograf: Christer Ehrling

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Ingela Jonasson

Kort om mig

Att skapa på olika sätt är roligt – men är något jag tar på fullt allvar. Kommunikation med andra människor genom färg och form ger oss fler språk – och ett rikt och mångfacetterat språk hjälper oss att bättre förstå oss själva och omvärlden.

Behovet att formulera mig har alltid varit viktigt, och de senaste åren har skrivandet och alla mina möten med skapande barn fått allt större plats i tillvaron.

Jag har varit verksam som keramikkonstnär sedan 1999, då jag tog magisterexamen i keramikkonst på HDK. Sedan 20 år tillbaka bor jag i Göteborg, men är född och uppvuxen i Ed i Dalsland. Hittills har jag skrivit två böcker om att pyssla tillsammans med barn, och jag har ofta skapande verkstäder för barn och unga, eller för pedagoger.

Vad jag gör under författarbesöken

När jag kommer på besök, håller jag gärna i en skapande verkstad. Innehållet kan handla om att bygga en bok med en bildberättelse, eller vara en praktisk skrivarverkstad där vi klipper fram nya och överraskande texter. Eller något annat inom litteratur och skrivande eller färg och form.

De senaste åren har jag haft hundratals workshops för barn och unga, och även för pedagoger. Jag besöker bibliotek och kulturhus, men också skolor och förskolor för projekt inom Skapande Skola och Skapande Förskola.

Flera av mina skapande verkstäder är berättigade till regionalt arrangörsstöd, sök gärna på mitt namn hos Kulturkatalogen Väst.

Jag planerar gärna besöken i samråd med beställaren, kontakta mig för fler förslag.

Verkförteckning

Julpyssla tillsammans (Rabén & Sjögren, 2012)
Pyssla tillsammans (Rabén & Sjögren, 2010)