För att kunna göra en bokningsförfrågan om Eva Atle Bjarnestam måste du vara inloggad.

Eva Atle Bjarnestam

Dela och skriv ut
Eva_stor

Eva Atle Bjarnestam

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.drangahuset.se

Eva Atle Bjarnestam

Kort om mig

Jag är bibliotekarie och författare. Jag har utformat en stilhistoria från Egypten till idag på vår hemsida och hållit kurser i ämnet. Detta har blivit en bok 2019, Alla tiders stil : yta och djup i stilhistorien under 3500 år.

Boken De formade 1900-talet är en uppslagsbok över formgivare, företag och grupper. Den i sin tur ledde intresset till Ikea och vilka som formgivit innehållet i de platta paketen. Det blev boken IKEA design och identitet.

Vad jag gör under författarbesöken

1. Alla tiders stil. Välkommen på en resa genom 3500 år. Stilhistoria är en särskilt spännande sorts historia. För det är kulturen som går till eftervärlden och som definierar sin tid, inte krig och politik. Människorna finns inte kvar, men vi kan tyda spåren efter dem, ja till och med hålla i och uppleva dem med våra sinnen. Vi kan se spår från tidigare stilar i allt vi använder varje dag, i kläder och mode, i bilar och mobiltelefoner, i möbler och serviser, i frisyrer och tatueringar och i språk och beteende.

I boken varvas stilhistoriens epoker med essäistiska utvikningar om hemmets utveckling, populärkultur, om skönheten, om klass, livsstil och konsumtion och som kan tas upp under författarbesöken.

Det är inte bara Skolverke... ...visa mer

Verkförteckning

De formade 1900-talet, Natur & Kultur 2005, numera Drängahuset HB
IKEA design och identitet, Bokförlaget Arena 2009, numera Drängahuset HB
Alla tiders stil : Yta och djup i stilhistorien under 3500 år, Drängahuset HB 2019