För att kunna göra en bokningsförfrågan om Leif Jacobsen måste du vara inloggad.

Leif Jacobsen

Dela och skriv ut
Jacobsen_lerneby0072_low

Leif Jacobsen

Fotograf: Lars Ardarve

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Översättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.leifjacobsen.se/
http://www.facebook.com/Forfattarleif
http://www.instagram.com/forfattarleif/

Leif Jacobsen

Kort om mig

Författare och översättare med en magisterexamen i engelska. Översätter skönlitteratur för barn och ungdomar, ofta med anknytning till historia, saga & myt och fantasy, samt för vuxna, t.ex. historiska romaner, thrillers och deckare (se nedan för urval eller kontakta mig för fullständig verkförteckning).

Skriver sedan år 2009 egna lättlästa ungdomsböcker, bl.a. en serie för teknikintresserade tonåringar som gillar mopeder och motorer, och för de lite yngre en serie om BMX-cykling samt en lättläst fantasybok. Sedan 2016 även historisk sci-fi tillsammans med författaren Mats Lerneby. Har hittills gett ut 14 böcker och översatt närmare 100 böcker.

Var åren 2003–2005 huvudansvarig faktagranskare för nyöversättningen av J.R.R. Tolkien... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Håller mer än gärna digitala författarbesök, oavsett om det är pga. corona eller långa avstånd. Dock inte skrivarverkstäder. Jag berättar om mig och mitt författarskap och läser valda passager ur mina böcker för årskurserna 5–8. Jag riktar in mig mycket på att inspirera eleverna till läsning och väver också in en del skrivtips i mina framförande. Beroende på årskurs lägger jag fokus på följande serier:

Moppeserien (inkl. Sista stöten): För ålderskategorin 12–15 (men vet att serien också går hem hos femteklassare). Pratar moppar och teknik med i samband med uppläsning och uppspelning av spännande passager. Det är min erfarenhet att de tystlåtna killarna (och ibland också tjejerna) – de som kanske inte alltid gillar skola och böcker – ä... ...visa mer

Verkförteckning

Egna titlar

Tidsväktarna
2019 Trollkarlen; Hoi Förlag
2018 Den siste väktaren; Hoi Förlag
2018 Häxan och liljan; Hoi Förlag

Moppeserien
2012 Allt eller inget; Hegas
2011 Det enda rätta; Hegas
2010 Stulen; Hegas
2009 Razzia; Hegas

2016 Sista stöten (fristående forts.); Hegas

... ...visa mer