För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ulrika Lidbo måste du vara inloggad.

Ulrika Lidbo

Dela och skriv ut
Sja%cc%88lbporrra%cc%88tt

Ulrika Lidbo

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.ulrikalidbo.com
http://www.alfabeta.se/forfattare/ulrika-lidbo

Ulrika Lidbo

Kort om mig

Jag skriver böcker om och för unga, men får också respons av många vuxna läsare, då mina böcker inte sällan används som diskussionsunderlag kring teman som utanförskap, självdestruktivitet, kompisrelationer och vikten av att tro på sin egen förmåga att bryta sig loss och ”hitta sin grej”.
Jag har skrivit fyra ungdomsromaner hittills: Decembergatans hungriga andar (2009), Farsta fritt fall (2010), Inte vatten värd (2012) och Ut på det djupa (ute i september 2018).
Jag gör gärna författarbesök på såväl högstadie- som gymnasienivå, men även på folkhögskolor, studieförbund och yrkesskolor.
Jag har gått flera författarutbildningar och kurser, t ex Författarskolan på Biskops-Arnö och Skrivarakademin i Stockholm. Jag har även gått Journa... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Utifrån elevernas önskemål pratar jag om t ex hur det är att vara författare (både roligt och mödosamt!), om mina böcker utifrån olika teman, och/eller så gör vi skrivövningar där vi tillåter oss att släppa kreativiteten fri, där stavning och språknivå spelar mindre roll än lusten att berätta.

Verkförteckning

Ut på det djupa, Alfabeta, 2018
Inte vatten värd, Alfabeta, 2012
Farsta fritt fall, Alfabeta, 2010
Decembergatans hungriga andar, Alfabeta, 2009