För att kunna göra en bokningsförfrågan om Arne Norlin måste du vara inloggad.

Arne Norlin

Dela och skriv ut
Photo

Arne Norlin

Fotograf:

Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

Arne Norlin

Kort om mig

Jag är journalist från början (trettio år på Aftonbladet) men sedan 2004 författare på heltid. Under åren har det blivit över sextio böcker, mest för barn, men också några för vuxna. I dag är jag kanske mest känd för bilderböckerna om Halvan, Här kommer polisbilen och tolv till. De hittills sex böckerna om "Tidningsdeckarna" är också populära.

Jag började som deckarförfattare tillsammans med min gode vän sedan många år, Håkan Jaensson. Sedan gjorde vi några barnböcker tillsammans, som "Nussekudden". Vi skrev även tv:s julkalender 1988, "Julpussar och stjärnsmällar."

Jag är född 1947 och bor och arbetar på Södermalm i Stockholm. Jag är gift, har två vuxna barn, ett barnbarn och är lidelsefullt sportintresserad, både som åskådare och... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

SKOLAN

Ett författarbesök ska vara kul. Ibland känner jag mig som en ståuppkomiker.

Lektionerna varierar efter hur läsvana barnen är. Men jag brukar alltid ha med tre moment. 1. En kort presentation av mig själv 2. En närmare titt på en av mina böcker. Jag har med en hel klassuppsättning av "Mittinattenmysteriet", som är ett bra exempel på hur man hittar på en bok. 3. En svensklektion, med roliga exempel.

Numera avslutar jag med ett eller flera trollerier, ur egna boken "Simsalabim". Men jag berättar inte alltid hur jag gör. Det har visat sig vara ett bra knep för att få iväg barnen till biblioteket.

Här kommer Halvan!

Den första boken om Halvan kom 1995. I dag, tretton böcker senare, är han en av Sveriges populäraste barn... ...visa mer

Verkförteckning

Plåtkistan (Bonniers) 1977. Med Håkan Jaensson.
Kungen (Bonniers) 1978. Med Håkan Jaensson.
Blodsugarna (Bonniers) 1980. Med Håkan Jaensson.
Upp i rök (Bonniers) 1981. Med Håkan Jaensson.
Nussekudden (Alfabeta) 1984. Med Håkan Jaensson. Teckningar: Gunna Grähs.
Nissejakten (Alfabeta) 1985. M... ...visa mer