För att kunna göra en bokningsförfrågan om Kristín Bjarnadóttir måste du vara inloggad.

Kristín Bjarnadóttir

Dela och skriv ut
Photo

Kristín Bjarnadóttir

Fotograf:

Verksam som
Poet
Översättare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://lyngogtango.blogspot.com/

Kristín Bjarnadóttir

Kort om mig

Bor på västkusten i Sverige sedan 80-talet. Har ett förflutet inom teatern i Island, Danmark och Sverige. Växte upp på Islands nordkust, blev flitig brevskrivare, och fann det svårare att göra sanna berättelser trovärdiga än de påhittade. Komponerade egna för muntligt berättande som familjeunderhållning. Efter barndomens erfarenhet som bl.a. fåraherde och mjölkerska tog hon sig ut i världen som servitris på passagerarbåten Gullfoss. Blev senare fiskpackare på fiskfabrik, kock på trålare, tidningsdistributör, skådespelare, dramalärare, översättare, radioproducent folksångare, vårdbiträde i hemtjänst, musikalartist, kulturjournalist och poet.

Vad jag gör under författarbesöken

Läser gärna egna texter och berättar utifrån olika teman.
Exempelvis längtan. Om att växa upp i lantlig miljö vid Islands nordkust strax efter mitten av förra århundradet. Om att längta tillbaka. Om att vara hemma. Vad är det? Hur mycket en plats, hur mycket av ett tillstånd.

Tango är ett återkommande tema för högläsningsprogram tillägnat kulturen & dansen, tangoberoendet, resandet. Kristín uppträder antingen ensam eller tillsammans med musiker. Har bl.a. samarbetat med argentinska solobandoneonisten Carlos Quilici, svenska violinisten Livet Nord samt gitarristen Jorge Alcaide.

Har också ett program under titeln ”Det spökar i Kambodja”, om erfarenheter av arbetet med skolungdomar i Kambodja. Om spökhistorier av ... ...visa mer

Verkförteckning

Jag lutar mig mot dig och flyger, 2009: Staka bokförlag, Svíþjóð (prosalyrik)
Ég halla mér að þér og flýg, Reykjavík 2007 (prosalyrik)
Því að þitt er landslagið – þættir Veru frá Tungu, Uglur og ormar, Reykjavík 1999: (lyrik)
Heimsins besti tangóari/El mejor tanguero del mundo (på isländska... ...visa mer