För att kunna göra en bokningsförfrågan om Åsa Anderberg Strollo måste du vara inloggad.

Åsa Anderberg Strollo

Dela och skriv ut
%c3%85saanderbergstrollo

Åsa Anderberg Strollo

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.anderbergstrollo.se
http://sv.wikipedia.org/wiki/Åsa_Anderberg_Strollo

Åsa Anderberg Strollo

Kort om mig

Jag började sälja texter till olika tidningar när jag gick i tvåan på gymnasiet, och sen har jag bara fortsatt. Jag älskar att skriva och ha dialog med läsare, via sociala medier eller i klassrum.
För några år sedan skrev jag mest för filmbolag och SVT, nu är jag fast krönikör i en dagstidning parallellt med att jag jobbar på en fjärde och en femte roman. I augusti 2015 kommer min första bok för barn 9-12 år, Svart Sommar.
Karaktärerna i mina böcker är ofta lite egensinniga och sköra men utan att bli offer, komplexitet fascinerar mig och jag har ett starkt socialt, för att inte säga politiskt, engagemang. Jag älskar film och bilder och det märks på mina böcker, jag är en otålig läsare som gillar mycket handling.

Vad jag gör under författarbesöken

På mina skolbesök brukar vi göra skrivövningar och/eller så pratar jag om hur man kan ta sig fram i djungeln av förlag, sociala medier och redaktioner. Vi pratar om skrivandets mödor och fördelar, och förstås vikten av att tro på sina egna idéer och att läsa många böcker.
Min bok "Hoppas" som handlar om ung hemlöshet i vårt nutida Stockholm är en bra grund för diskussion i de flesta klassrum. Annars finns Augustprisnominerade "Bryta om" som också utspelar sig också i gymnasiemiljö och som brukar väcka starka åsikter och frågor. Och så "Svart Sommar" förstås, jag kommer ha lekfulla berättarverkstäder som väcker skrivlust kring den i höst.

Verkförteckning

Bryta om, 2007
Blod, 2009
Hoppas, 2011
Het (antologi, redaktör samt medverkande författare 2012)
Svart Sommar, 2015
Varm Vinter, 2016
Bruno 3000, 2016