För att kunna göra en bokningsförfrågan om Louise Halvardsson måste du vara inloggad.

Louise Halvardsson

Dela och skriv ut
Hemsida_omslag_kram_(kopia)

Louise Halvardsson

Fotograf: Jenniann Johannesson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Poet
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.louisehalvardsson.com

PDF
Skapande_skola_Louise_Halvardsson.pdf

Louise Halvardsson

Kort om mig

Louise Halvardsson är författare och (scen)poet. Hon vänder sig både till ungdomar och vuxna. Hennes specialteman är identitet, sexualitet och relationer samt skrivande för att må bra. Hon går att boka för SKAPANDE SKOLA-projekt inom poesi/spoken word/poetry slam, poesiframträdande på litteraturfestivaler och liknande, skrivworkshops och föreläsningar på skolor, bibliotek, sjukhus och arbetsplatser. I samband med Cultural Olympics i London coachade hon skolelever till final i ett nationellt poesiprojekt. Under 2028-2019 höll hon workshops i kreativt skrivande på psykiatriska affektiva avdelningen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hon kan också bokas som författare till Skrivtävling RFSU. Även digitala författarbesök.

OMDÖMEN:
"Lo... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

INTRODUKTION TILL SCENPOESI/SPOKEN WORD/POETRY SLAM (Går att boka som Skapande Skola-projekt)
Deltagarna får lära sig att uttrycka tankar, känslor och åsikter inom poesins ramar. I takt med att deras självförtroende växer får de läsa sina dikter för varandra och utforska olika tekniker.

På ett lekfullt sätt, och med exempel från både egna och andras dikter, går Louise igenom poetiska stilbegrepp såsom liknelser, metaforer, symboler, upprepningar och rim. Hon tipsar även om hur de blivande poeterna kan jobba med kroppsspråk, mimik och tonlägen.

Fenomenet Poetry Slam kommer att diskuteras, men fokus här ligger inte på tävling utan på konstnärligt uttryck och självutveckling genom samarbete. Deltagarna får skriva och framföra sina di... ...visa mer

Verkförteckning

Punkindustriell hårdrockare med attityd, vinnare av Författarförbundets debutantpris Slangbellan, Författarhuset 2007; En bok för alla 2009.
Svenglish – en 30-årings resa genom vardagen, Lou Ice Publishing, 2015.
Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35, Lou Ice Publishing, 2017.
Punkpoet med s... ...visa mer