För att kunna göra en bokningsförfrågan om Bengt-Erik Engholm måste du vara inloggad.

Bengt-Erik Engholm

Dela och skriv ut
Be2_small

Bengt-Erik Engholm

Fotograf: Viktor Gårdsäter

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://bengterikengholm.se/hem/
http://bengt-erik.blogspot.com

Bengt-Erik Engholm

Kort om mig

Jag föddes i Medelpad 1959 och flyttade till Stockholm 1984. Jag är gift och har vuxna barn.
Min första bok, "För mina ögon", började jag skriva när jag gick en kurs i dramaskrivande på Biskops-Arnö. När jag skulle presentera ett barnboksprojekt för Alfabeta frågade förläggaren om jag hade något annat liggande i byrålådan. Så kom det sig att det blev en bok den gången. Barnboksprojektet la jag ner.
Under många år skrev jag korta och ibland lite absurda texter om min uppväxt. Inget förlag förstod sig på dem, så till slut gav jag ut dem själv under titeln "Utanför kartan”.
Med den under armen skapade jag och musikern Göran Månsson en föreställning med samma namn, där vi blandade friskt med folkmusik, läsande, dialog, rap och t... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

1. Faktaböckerna.
När jag var liten var jag inte något nyfiket barn. Jag sysslade mest sport och idrott och var tidigt intresserad av tjejer. Det var mina intressen. Jag läste inte särskilt mycket mer än det jag måste. Tidningen Buster förstås och böckerna om Dante och Tvärsan.
Men i något mer än vuxen ålder har jag blivit nyfiken och det är kul när jag närmar mig de ämnen jag vill skriva om så gör jag det på ett naivt sätt, eftersom jag inte vet egentligen någonting.
Jag läser ur mina faktaböcker. Sedan berättar jag hur jag fick idén till böckerna och hur jag arbetade. Eftersom jag alltid utgår från mig själv och vad jag tycker är farligt, äckligt eller kul, så tror jag att barnen ganska lätt kan sätta sig in i mina tankar. Det bli... ...visa mer

Verkförteckning

För mina ögon, roman, Alfabeta 1989
Utanför kartan, kortprosa, Utposter 2001
Simons högsta önskan, barnbok, BonnierCarlsen 2006
Simons nya vänner, barnbok, BonnierCarlsen 2007
Kameleontpojken, barn/ungdomsbok, BonnierCarlsen 2007
Fakirer, fakta, Natur och Kultur 2010
Vega i vågorna, bilderb... ...visa mer