För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mats Ahlstedt måste du vara inloggad.

Mats Ahlstedt

Dela och skriv ut
Photo

Mats Ahlstedt

Fotograf: Veronica Ahlstedt

Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.matsahlstedt.se

Mats Ahlstedt

Kort om mig

Jag har efter en fil kand i svenska (litteraturvetenskap) och historia (ekonomisk historia) vid Göteborgs universitet arbetat som journalist i drygt 40 år, bland annat på Göteborgs-Posten.
Sedan 2005 är jag också författare av spänningsromaner, eller kriminalromaner. Jag har hittills publicerat elva stycken och håller på med den 12:e. Nio av böckerna ingår i en serie med en kvinnlig polis född i Somalia som huvudkaraktär. Jag har också skrivit två fristående delar i en ny serie med gärningsmannaprofileraren Ella Werner i huvudrollen. Den tredje delen publiceras i mars 2018.
Syftet med mina böcker är både att roa och oroa om man så vill. Kriminalromanen innehåller allt. Spänning, viljan att berätta en historia, utforskande av människans... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Berättar om mina böcker och läser valda avsnitt ur dem. Talar om skrivandets vedermödor, men också glädjeämnen. Jag tar upp varför jag skriver och hur man gör research. Jag sätter in kriminallitteraturen i ett litterärt, politiskt och samhälleligt sammanhang och diskuterar den ur författarens och läsarens perspektiv. Varför är kriminallitteraturen så populär, men samtidigt så kritiserad?

Verkförteckning

Dödsängeln, MB Förlag, 2005
Violinisten, MB Förlag 2006
Den röda damcykeln, MB Förlag 2007
Mordet på Ragnhildsholmen, Kabusa Böcker 2009
Dömd för livet, Kabusa Böcker 2010
Dockmakarens dotter, Kabusa Böcker 2012
Trasdockorna, Hoi förlag 2013
Ondskans spår, Hoi förlag 2014
När inget annat... ...visa mer