För att kunna göra en bokningsförfrågan om Emma Adbåge måste du vara inloggad.

Emma Adbåge

Dela och skriv ut
Verksam som
Barnboksförfattare
Illustratör


Målgrupp


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar

Emma Adbåge

Kort om mig

Född 1982 i Östergötland. Numera bosatt på landsbygden i Kalmar län tillsammans med man och bonusdotter i gammal villa med punchveranda och tulpanträdgård. Debuterade 2001. Därefter har jag skrivit och tecknat ett flertal barnböcker på egen hand, men även arbetat med dagstidningsillustration, mjölkpaket, bokomslag, läromedel samt illustrerat böcker till andra författare, t.ex. Lennart Hellsing, Mårten Melin, Gitten Skiöld, Inger Edelfeldt, Eva Staaf, Marie Norin och Alex Schulman. Mina egna mest välkända barnböcker är nog böckerna om Leni ("Leni är ett sockerhjärta", "Leni blir en bebis" ”Lenis Olle”) och Sven ("Sven sticker", "Sven käkar mat") men även kapitelboken ”Jag är jag” & pekbokserien om ”Lilla Kroppen”.

Dessutom är jag en m... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

När jag gör skolbesök har jag antingen med mig en eller två tunga väskor.
Eller en USB-sticka.
Hursomhelst så finns däri dels en del egna böcker, foton, bra och dåliga exempel och dels en hel hög av kladdiga skisser för att visa hur mycket fel och kladd även jag gör när jag ritar! Man måste inte göra rätt direkt. Det brukar vara befriande att höra.
I egenskap av illustratör visar jag hur jag går tillväga från skiss till original, och vi jämför tillsammans hur en bild utvecklas under arbetets gång. Jag pratar även om hur det kan gå till när man får ett uppdrag från en annan författare som inte alls gillar att rita. I egenskap av författare, visar & berättar jag hur en bok blir till - hur ett helt nyfött manus ser ut, hur jag snor idéer... ...visa mer

Verkförteckning