För att kunna göra en bokningsförfrågan om Miki Agerberg måste du vara inloggad.

Miki Agerberg

Dela och skriv ut
Photo

Miki Agerberg

Fotograf: Kristoffer Riddersporre

Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.mikiagerberg.se

Miki Agerberg

Kort om mig

Journalist och författare, under senare år med huvudinriktning medicin, hälsa och psykologi. Tidningsartiklar, böcker, teveprogram, föreläsningar. Jag har bl a skrivit uppmärksammade böcker om några av vår tids stora folksjukdomar – depressioner, missbruk och beroende, fetma och övervikt – och det är oftast dessa ämnen jag brukar föreläsa om.
Jag arbetar som journalist sedan 1970-talet, bl a 15 år på Ny Teknik som specialreporter, reportagechef och utlandskorrespondent. Frilans sedan 1993. Jag har bott 15 år i Frankrike och rapporterat därifrån och från en rad andra länder i svenska media, med har sedan 2004 åter Stockholm som bas. Jag har breda intressen, men mycket av det jag gör är baserat på bevakning av vetenskap och ny forskning.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag brukar prata utifrån någon av mina tre senaste böcker. Till var och en av dem har jag ett program med föredrag, bildvisning och utrymme för frågor och diskussion. Längd och nivå kan anpassas efter arrangörens önskemål. Liksom i böckerna varvar jag aktuell populärvetenskap med personliga berättelser.
Här är de tre föredragen:
- Ut ur mörkret – om depressioner. Vad är en depression? Depressioner sedda inifrån. Varför är det så svårt att söka och få hjälp? Är depression en riktig sjukdom?
- Kidnappad hjärna – om missbruk och beroende (alkohol, narkotika, tobak). Så utvecklas ett beroende. Gamla myter och ny forskning. Beroendet sitter i hjärnan. Konsekvenser för behandling och förebyggande arbete.
- Fetma – en global epidemi. Fetmae... ...visa mer

Verkförteckning

Egna böcker:
Ormen i paradiset. Om den globala fetmaepidemin (Prisma 2007).
Kidnappad hjärna. En bok om missbruk och beroende (Studentlitteratur 2004).
Ut ur mörkret. En bok om depressioner (Norstedts 1998).
Sju industrireportage från Sovjet (Ingenjörsförlaget 1979).

Jag har också varit me... ...visa mer