För att kunna göra en bokningsförfrågan om Malin Stehn måste du vara inloggad.

Malin Stehn

Dela och skriv ut
Stehn08small

Malin Stehn

Fotograf: Emil Malmborg

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare
Deckar/Spänningsförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.malinstehn.se

PDF
skapande_skola_MalinS2019.pdf

På gång
2022-03-10 - Husie » Malin Stehn

Malin Stehn

Kort om mig

Jag hade egentligen tänkt bli popstjärna, men det blev jag aldrig så därför skrev jag en bok om tjejer som drömmer om att bli popstjärnor i stället. "Mallgrodor och gitarrgudar" hette den och blev startskottet på en ny yrkesbana. Nu har jag skrivit över fyrtio böcker för barn och unga. Hösten 2021 debuterar jag som spänningsförfattare för vuxna med romanen Ett gott nytt år.

I botten är jag förlagsredaktör och arbetade under drygt tio år med andras texter. Sedan hösten 2006 frilansar jag på heltid och numera ägnar jag mig uteslutande åt det jag tycker är allra roligast: att skriva själv.
Jag har skrivit många böcker om vitt skilda ämnen men det finns en gemensam nämnare: relationer. Mötet mellan människor är det som intresserar mig ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag brukar berätta varför jag älskar böcker och delar också med mig kring skrivprocessen. Självklart berättar jag om mina egna böcker. Jag pratar om inspiration, läser gärna högt ur någon aktuell bok och välkomnar frågor kring innehållet.

Då jag under många år har jobbat som förlagsredaktör och nu är verksam som författare kan jag dessutom berätta om bokens väg från manus till färdig bok – dvs. ”hur en bok blir en bok”.

Jag håller gärna i skrivarverkstäder/workshops utifrån filosofin att "alla kan". (Är du lärare? Se Skapande skola-pdf nedan!)

Verkförteckning

FÖR VUXNA
Ett gott nytt år (spänningsroman, Albert Bonniers Förlag, okt 2021)

Vuxenakuten (humor, Ordalaget 2006)
Vardagsedge (humor, Kakao 2011)


FÖR BARN OCH UNGA, i urval:
Skuggbilder (Opal 2020)
Inte din bror (Opal 2018)
Spökskrivaren (Opal 2017)
Den här sommaren kan bli min dö... ...visa mer