För att kunna göra en bokningsförfrågan om Johan Perwe måste du vara inloggad.

Johan Perwe

Dela och skriv ut
Foto_bj%c3%b6rn_holmbergmini

Johan Perwe

Fotograf: Björn Holmberg

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Fackboksförfattare
Prosaist/berättare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.jpscript.com
http://www.carlssonbokforlag.se/produkt/livraddare/
http://www.svd.se/kultur/litteratur/angivare-av-banala-skal_6217935.svd

Johan Perwe

Kort om mig

Jag är författare, journalist och historiker uppväxt i Norrköping och Träslövsläge utanför Varberg. I bagaget har jag en journalistexamen från Göteborg och en fil kand. i historia, statsvetenskap och religion vid Stockholms universitet.

I dag bor och arbetar jag i Vaxholm. Utöver skrivandet frilansar jag och föreläser kontinuerligt om mina böcker och angränsande ämnesområden. Periodvis är jag tjänstledig från min ordinarie tjänst på Forum för levande historia för att kunna ägna mig åt mitt författarskap på heltid. Då är jag också mera tillgänglig för författarbesök.

Min senaste bok ”Livräddare. Bombprästen Erik Perwe på uppdrag i krigets Berlin” som utkom våren 2018 är en reviderad och utökad utgåva av tidigare bok, baserad på ny... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Min framställning bygger till stor del på vår moderna historia, om nazismen i Sverige och svensk-tyska förbindelser med Nazityskland. Men inte bara i negativ bemärkelse. Jag lyfter även fram de goda och inspirerande exemplen, de antinazistiska kämparna och räddarna, som i pressade situationer vågade hjälpa och rädda, och på så sätt tog ställning mot naziregimen. Ofta med risk för sina liv.

Jag berättar gärna utifrån min senaste bok "Livräddare" som handlar om min morfar, Erik Perwe, kyrkoherde vid Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin, som ledde ett illegalt hjälpnätverk för förföljda judar och andra flyktingar under andra världskriget. Dag som natt bistod det illegala hjälpnätverket desperata människor på flykt med mat, logi och sky... ...visa mer

Verkförteckning

Livräddare. Bombprästen Erik Perwe på uppdrag i krigets Berlin.
Carlssons Bokförlag, Stockholm 2018.

Mörkläggning. Nazismen och motståndet i Norrköping 1933-1945.
Carlssons Bokförlag, Stockholm 2016.

Svenska i Gestapos tjänst. V140 Babs.
Carlssons Bokförlag, Stockholm 2011.

Bombpräs... ...visa mer