För att kunna göra en bokningsförfrågan om Magnus Ljunggren måste du vara inloggad.

Magnus Ljunggren

Dela och skriv ut
Photo

Magnus Ljunggren

Fotograf:

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Dramatiker
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.magnusljunggren.se
http://www.bonniercarlsen.se/Upphovsman/Forfattarpresentationssida/?personId=22639

Magnus Ljunggren

Kort om mig

Jag heter Magnus Ljunggren och föddes 1960. Jag växte upp i Sundsvall, som jag flyttade ifrån 1980. Idag bor jag i Stockholm med min familj som består av tre barn och en fru. Jag har bott i Sri Lanka mellan 2002 och 2004, och i Etiopien mellan 2007 och 2009. Det är min fru som tagit med mig på de här äventyren i sitt arbete med flickors rätt till utbildning.

Jag har försörjt mig på att skriva sedan 1996. Från början skrev jag teve-maunus. Komedier, deckare och faktaprogram. Men 2006 debuterade jag som författare när boken gig1 kom ut.

Sedan dess har det blivit ytterligare fyra romaner, och jag hoppas att det ska bli många fler. Min roman VM-sommar belönades med Spårhunden av den Svenska deckarakademien, vilket betyder att de ansåg ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har egentligen tre program att växla mellan.

1) Författarpresentation. Jag läser ur böcker och berättar om vad som inspirerat mig och vad jag tänkt med det jag gjort. Jag pratar också om hantverket i sig: inspirationen, idésamlandet, grovarbetet och förädlandet.
En bieffekt av att diskutera författande är att det alltid uppstår en bra möjlighet till att samtala om identitet och tillblivelse.

2) Författarverkstäder. Elever, enskilt eller i grupp, arbetar fram texter. Den kan variera i längd från ett fåtal timmar över terminslånga arbeten.

3) Kreativitet. Med praktiskt arbete och föreläsningar går jag igenom vilka mekanismer som sätts i arbete när man går från en idé om något till att utföra den. Vare sig det handlar om at... ...visa mer

Verkförteckning

Romaner
Mer bror än du — 18
Drömtraktorn 2 (Hästtjejerna från helvetet) — 16
Välkommen till landslaget — 15
Drömtraktorn – 15
Skärvor av J —14
VM-sommar – 10
Hålla masken -08
Hämnden -07
Ghetto girls – 07
Gig1 – 06

Riddarskolan
Den hemska draken
Det magiska svärdet
Världens bästa... ...visa mer