För att kunna göra en bokningsförfrågan om Pia Hagmar måste du vara inloggad.

Pia Hagmar

Dela och skriv ut
Piaportr%c3%a4tt-2_-_liten

Pia Hagmar

Fotograf: Bengt Öberg

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare
Prosaist/berättare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://wahlstroms.se/vaar-utgivning/personer/pia-hagmar/41

På gång
2018-10-09, 2018-10-10 - Östervåla och Heby » Pia Hagmar
2018-10-09, 2018-10-10 - Östervåla och Heby » Pia Hagmar

Pia Hagmar

Kort om mig

Jag är född i Göteborg 1961, men har flyttat runt en hel del i landet. Efter 25 år i Dalsland har jag nu flyttat till Kättilstorp, en liten by mellan Falköping och Jönköping. Skrivit har jag gjort sedan jag var liten, första gången jag skickade in ett manuskript till ett bokförlag var jag 8 år (till min stora besvikelse blev det dock inte antaget). Som tröst när jag var liten och ensam hade jag alla historier som fanns inne i mitt huvud. Historier som ville ut och det föll sig naturligt att skriva ner dem. Ibland frågar människor varför jag skriver och på det har jag inget annat svar än att jag helt enkelt inte kan låta bli.
Jag har arbetat med allt möjligt, från att plantera tallskog och vara hemsamarit till att vara museiguide (på His... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har gjort författarbesök på skolor och bibliotek under många år nu och hållit i skrivarkurser över hela landet. Det är bra att ha rutin och jag tycker bara att det blir roligare och roligare att åka runt och föreläsa.

Om jag får säga det själv så tror jag faktiskt att jag är rätt bra på att locka fram både skriv- och läslust. Det brukar bli en bieffekt när jag är ute och gör författarbesök, dels berättar jag lite om hur det är att vara författare men mest om hur man går tillväga när man ska skriva en historia. Från idé till färdig berättelse. Det vara rätt högt tempo och mycket skratt. Jag brukar också berätta om idéerna bakom en del av mina karaktärer och hur de kom till.

Jag håller ofta och gärna skrivarkurser också. Antingen... ...visa mer

Verkförteckning

Jag har skrivit cirka 80 böcker och orkar inte uppdatera med alla titlar längre... :)

Några av mina bokserier:

Dalslandsdeckarna - deckare för ca 8-12 år (19 böcker hittills - den senaste kommer nu hösten 2017 och heter "Tillträde förbjudet")
Klaraböckerna - hästboksserie för ca 8-14 år (1... ...visa mer