För att kunna göra en bokningsförfrågan om Lasse Berg måste du vara inloggad.

Lasse Berg

Dela och skriv ut
Photo

Lasse Berg

Fotograf: Samir Hadj-Abderrahmane

Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

Lasse Berg

Kort om mig

Lasse Berg har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen för oss i böcker och TV-filmer. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad berättare och flerfaldig Sommar-pratare. 60- och 70-talen ägnade han åt Asien. Mellan 1984 och 2008 var han huvudsakligen bosatt i Afrika. Han har skrivit ett femtontal böcker och gjort en lång rad TV-dokumentärer.
Hans senaste böcker är den uppmärksammade och flerfaldigt prisbelönta Kalaharitrilogin om människans evolution. Två nomineringar till Augustpriset. Nyligen utkom hans ”Ändå inte försvunnen. Om sorg, tröst och att vara människa”. Där fortsätter han ur ett djupt personligt perspektiv sin undersökning av människans natur.

Vad jag gör under författarbesöken

Hur har den mänskliga arten uppkommit? Vad hände för sex, sju miljoner år sedan då människornas och apornas vägar skildes åt? Och vad är egentligen en människa? Vad kan detta lära oss om mänsklighetens problem idag – klimatförändring, världsfattigdom, krig, psykiska problem, välfärdssjukdomar?
Utifrån ett liv av resor, samt mina möten med några av världens främsta evolutionsforskare, berättar jag om hur människan blev människa.

Verkförteckning

BÖCKER (de fem första med Lisa Berg):
Ansikte mot ansikte, 1970. (Indien). Rabén & Sjögren
Uppvaknandet - Japan idag, 1972. Rabén & Sjögren
Japan - framtiden har redan börjat, 1974. Gidlund
Tredje världen, 1977. (Om den ekonomiska världsordningen). Gidlund
Mat & Makt, 1978. (Världens livsmed... ...visa mer