För att kunna göra en bokningsförfrågan om Andrea Räder måste du vara inloggad.

Andrea Räder

Dela och skriv ut
Photo

Andrea Räder

Fotograf: Gustaf Engberg

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.andrea.nu

Andrea Räder

Kort om mig

Jag är tecknare, författare, pedagog och har illustrerat runt femtio böcker. Är aktuell med ”Bröderna Grimms Sagovärld” (BonnierCarlsen 2008) där har jag också skrivit en faktatext om brödernas liv. Jag har konstnärlig utbildning från bl.a. HDK samt lärarexamen i bild.

Vad jag gör under författarbesöken

Skolan: Jag kommer gärna till skolor och bibliotek, besöken blir rätt olika beroende på behov och önskemål. Ibland är man nyfiken på hur en tecknare/författare arbetar. Då visar jag hur det går till att snickra ihop en bok och tar med alltifrån skisser till färdigt material som åskådliggör arbetsprocessen. Andra gånger skriver klassen egna berättelser. Då ligger fokus på elevernas arbete. Vi diskuterar text och bild och jag kan ge tips.
På temat folksagor får eleverna skriva moderna sagor, parallellt som vi går vi igenom sagans typiska kännetecken; som berättarstrukturer, element och funktioner.

För yngre barn: Med bilden som språngbräda tar berättandet fart (5-6 år). Vi läser en saga och barnen målar bilder som sätts ihop till en n... ...visa mer

Verkförteckning

Bröderna Grimm - inte bara Snövit, Tvilling förlag, 2016
Bröderna Grimms Sagovärld, BonnierCarlsen, 2008.
Övriga titlar: se hemsidan