För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sofia Nordin måste du vara inloggad.

Sofia Nordin

Dela och skriv ut
Photo

Sofia Nordin

Fotograf: Stefan Bohlin

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.sofianordin.se
http://www.rabensjogren.se/Alfabetiskt/N/Sofia-Nordin/

Sofia Nordin

Kort om mig

Jag har alltid älskat ord och berättelser. Så fort jag lärde mig bokstäverna började jag sätta ihop egna texter, och på den vägen är det. Sedan dess har texterna blivit längre förstås, men fascinationen för ord och vad man kan göra med dem är densamma!
Min första bok kom 2003 och heter "Äventyrsveckan". Den vann en manustävling på förlaget Eriksson & Lindgren. Sedan dess har det blivit sju till barn/ungdomsböcker, en bilderbok och två vuxenromaner. 2015 kommer dessutom min första lättlästbok, "Snöstormen"!
Böcker som funkar bra i helklass är till exempel "Äventyrsveckan", "En sekund i taget", "Spring så fort du kan" och "Harry, Gunnar och presenten".

Vad jag gör under författarbesöken

Bäst blir författarbesöket om klassen har läst någon av mina böcker – då är de mer engagerade och har fler frågor. Det är alltid spännande att möta elevernas funderingar, och jag tycker om när det uppstår en öppen stämning, där de vågar fråga precis det de undrar över.
Jag tycker också mycket om att ha skrivövningar med eleverna. De brukar vara fokuserade på att sätta i gång fantasin och komma över prestationsångesten!

Mer renodlade skrivarverkstäder bör ha mindre gruppstorlek än en klass om det ska fungera bra, och helst pågå under en längre period (halvdag/heldag, eller under några återkommande tillfällen). Att möta elevernas eget skrivande är fantastiskt, att lyckas entusiasmera och få höra pennor röra sig ivrigt över papper är s... ...visa mer

Verkförteckning

Äventyrsveckan, Eriksson & Lindgren, 2003
Nästanhuset, Eriksson & Lindgren, 2004 Utanmyr, Bonniers, 2005
Förlåt Elina, Eriksson &Lindgren, 2005
Natthimmel, Rabén & sjögren, 2009 (Augustprisnominerad 2009)
Det händer nu, Rabén & sjögren, 2010 (Augustprisnominerad 2010)
Gå sönder, gå hel,... ...visa mer